
Pileća hrenovka razvila se kao varijanta standardne hrenovke od svinjskog odnosno goveđeg mesa. Nadjev za pileće hrenovke u osnovi je mesna emulzija proizvedena od pilećeg mesa, pilećih kožica, soli, začina, aditiva i vode, ali koristi se meso batka zbog sočnosti, prenosi N1info
Meso se dobiva strojnim iskoštavanjem pilećeg mesa iz vlastitog uzgoja, pojašnjavaju za Večernji list u Perutnini Ptuj uz napomenu da se u hrenovkama upotrebljavaju različiti aditivi koji su tehnološki opravdani.
Kao antioksidans se upotrebljava askorbinska kiselina (prirodni antioksidans odn. C vitamin), kao stabilizator najčešće fosfati koji se nalaze prirodno i u samome mesu, a kao konzervans upotrebljava se natrijev nitrit koji se dodaje u sve mesne proizvode.
Natrijev nitrit ima pored konzervirajućeg učinka i svojstvo da proizvodima daje svojstvenu ružičastu boju. Dulji rok održivosti hrenovki dobiva se pakiranjem u vakuumu ili modificirajuću atmosferu.
Hrenovke su dobar izvor bjelančevina, napose kada ih konzumiramo s manje masnoće, kao što su hrenovke iz pilećeg mesa.



