Ako vas zanima...

Što zapravo jedete kada jedete hrenovke?

Pileća hrenovka razvila se kao varijanta standardne hrenovke od svinjskog odnosno goveđeg mesa. Nadjev za pileće hrenovke u osnovi je mesna emulzija proizvedena od pilećeg mesa, pilećih kožica, soli, začina, aditiva i vode, ali koristi se meso batka zbog sočnosti, prenosi N1info

Meso se dobiva strojnim iskoštavanjem pilećeg mesa iz vlastitog uzgoja, pojašnjavaju za Večernji list u Perutnini Ptuj uz napomenu da se u hrenovkama upotrebljavaju različiti aditivi koji su tehnološki opravdani.

Kao antioksidans se upotrebljava askorbinska kiselina (prirodni antioksidans odn. C vitamin), kao stabilizator najčešće fosfati koji se nalaze prirodno i u samome mesu, a kao konzervans upotrebljava se natrijev nitrit koji se dodaje u sve mesne proizvode.

Natrijev nitrit ima pored konzervirajućeg učinka i svojstvo da proizvodima daje svojstvenu ružičastu boju. Dulji rok održivosti hrenovki dobiva se pakiranjem u vakuumu ili modificirajuću atmosferu.

Hrenovke su dobar izvor bjelančevina, napose kada ih konzumiramo s manje masnoće, kao što su hrenovke iz pilećeg mesa.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest