Bit će tu puno specijaliteta

Ove godine tema Street food festivala – grill

Još jedno izdanje Street Food Festivala
počinje danas. Ovaj put na novoj lokaciji, u samom centru grada na
Europskom trgu:

“Ove godine tema Street fooda je isključivo grill
pa smo posjetiteljima pripremili više od 2 tone mesa, preko 1.700 kg
povrća i nekoliko različitih vrsta piva, tako da, bit će tu i vina, i
sokova za klince, i u subotu navečer i koncert, street performing i
svašta nešto”, rekla je Lana Klingor Mihić iz organizacije.

Prošle
godine isprobavali smo hranu iz različitih zemalja, ali ove godine
roštilj je kralj festivala, a na meniju ima zanimljivih poslastica, kaže
Lana Klingor Mihić iz organizacije:

“Ove godine smo se samo orjentirali na grill,
nevažno iz koje zemlje dolaze. Jednostavno smo odredili nekakav meni
koji ljudi iz naše zemlje najviše vole.Ponudit ćemo posjetiteljima
Kremenko steak. Ons e dobiva kada horizontalno po cijeloj dužini režete
svinjski but i dobijete ogroman komad mesa koji u sredini ima kost, a to
je toliko veliko da je dostatno za dvije osobe”, rekla je
Klingor-Mihić.

Bit će tu još puno specijaliteta od kojih će svim ljubiteljima mesa narasti zazubice:

“Janjeći šiš-dog, grčka kokta, svinjska vratina,
pileća krilca na američki, bunceg-dog i svašta. Ove godine je koncept
takav da sene naplaćuje ulaz nego se naplaćuje posebno svako jelo.
Apsolutno svako jelo košta 30 kuna, svako jelo ima svoju kućicu, vi
dolazite sa kuponima i preuzimate svoju hranu i to je to”, rekla je Lana
Klingor Mihić.

Street food će trajati u subotu i nedjelju (25. i 26.4.) od podneva do večernjih sati.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest