Top deset

Otkrijte gdje se ljudi najčešće otruju hranom

U top 10 zemalja gdje turisti najčešće pokvare želudac Španjolska i Turska su ispred Indije i Maroka. Hrvatska nije na popisu, a izvor je obično lokalna hrana

Nepoznati restorani, namirnice na koje niste navikli, voda iz slavina
ali i moguće zarazne stvari u njima najčešći su uzroci neugodnih
otrovanja hranom koji turistima lako pokvare put, piše Yahoo Travel.

Kako
odmor nije onaj pravi ako nema gastronomskog istraživanja drugih
kultura, sve se svodi na sreću i dobro informiranje o mjestima gdje ćete
jesti. Osobito oprezni budite kod putovanja u zemlje gdje su takvi
slučajevi češći.

Iako je razvijena europska zemlja, Španjolska je
destinacija gdje najveći broj turista “zaradi” želučano-crijevne
infekcije, pokazala je studija britanske tvrtke Gordon&Slater prema
iskustvima više od 2000 turista i njihovim zdravstvenim podacima.

Top 10 zemalja gdje turisti najčešće iskuse otrovanje hranom:

  • 1. Španjolska
  • 2. Turska
  • 3. Egipat
  • 4. Grčka
  • 5. Francuska
  • 6. Italija
  • 7. SAD
  • 8. Indija
  • 9. Maroko
  • 10. Tajland
Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest