Receptura

Isprobajte japanski ”cheesecake”

Za svega sat vremena pripremite
neodoljivu poslasticu idealnu za ljeto – japanski ”cheesecake”! Trebat će vam
120 g bijele čokolade, 120 g krem sira (sobne temperature), 3 jaja.

Odvojite žumanjke. Bijelanjke pohranite u
frižider, upalite pećnicu na 170 C. Na pari otopite bijelu čokoladu, malo je
ohladite. Dodajte sir, žumanjak i pomiješajte u gustu smjesu. Od bijelanjaka
sada napravite snijeg, te ga dodajte smjesi.

Dobivenu smjesu ulijte u pleh
(najbolje okrugli) i pecite oko 15 minuta, potom smanjite pećnicu na 160 C i
pecite još 15tak minuta. Ugasite pećnicu i neka kolač odmara još 15 minuta.
Izvadite iz pećnice i potpuno ohladite kolač. Zatim po želji pospite šećerom u
prahu.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest