Ukusnu majonezu od samo 4 sastojka možete napraviti sami

Važnu ulogu u nastanku majoneze ima žumanjak jajeta, jer omogućuje
spajanje ulja i vode.

U pravilu, osnovni sastojci majoneze su ulje,
žumanjak, senf, sol te ocat ili limunov sok.

No, ukusnu majonezu moguće
je napraviti i bez senfa kako je to primjerice činio chef Antonin
Carême, koji je u devetnaestom stoljeću kuhao za slavne, pa je čak
napravio i Napoleonovu vjenčanu tortu.

Slavni chef radio je majonezu bez
senfa koristeći maslinovo ulje koje je dodavao drvenom žlicom.

Želite
li se na jednostavan i brz način iskušati u pravljenu majoneze bez
senfa isprobajte naš recept koji zahtijeva tek 4 sastojka: maslinovo
ulje, jaja, balzamični ocat i sol.

Cijeli recept i upute pročitajte OVDJE.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest