

U četvrtak 19. studenog u restoranu Kornat nakon podneva održat će se jedinstveno predstavljanje ovogodišnjeg Beaujolais Nouveaua. Dani francuskog mladog vina održavaju svake godine, trećeg četvrtka u mjesecu studenom .
– Mi već sedmu godinu za redom radimo tu ponudu, ove godine s vinarskom kućom Chateau des Maladrets, poznatom u čitavom svijetu. To je jedna jako lijepo priča o mladom vinu koje se u Francuskoj proizvodi od samo jedne sorte grožđa, Gamay, kaže voditeljica restorana Sandra Petričić.

– Zanimljiva je činjenica da je po francuskom zakonu zabranjeno prodavanje i puštanje u opticaj tog vina prije trećeg četvrtka minutu nakon ponoći. I ove godine, povodom održavanja večeri mladog vina Beaujolais Nouveau, radimo i specifičan meni zato što je i cijeli taj događaj i ugođaj poseban.
Menu 19. studenog
Na meniju restorana Kornat vas u četvrtak, 19. studenog očekuje prava gurmanska poslastica, degustacijski meni koja će sigurno oduševiti i one najzahtjevnije ljubitelje gastro užitaka.
– Pašteta od guščje jetre na prepečencu s kremom od hrena
– Guščja jetra, crumble od rogača i redukcija tartufa
– Domaći raviol punjen pačjom jetrom u demi glace-u sa škampom
– Pačja prsa s kremom catalanom od kestena
– Pačja jetra sa sorbetom od jabuke i kave
– Čokoladni tartuf
– Sve to uz Beaujolais nouveau village Chateau des Maladrets
Htjeli smo ljudima, s tom kulturom ispijanja mladog vina, unijeti jedan ugođaj na kraju radnog dana, izbrisati tugu, depresiju i usamljenost kod ljudi, uz povoljne cijene, da se dođu opustiti, podružiti s najmilijima uz finu kapljicu i savršene okuse i mirise jeseni.
Naglašavamo kako će meni namijenjen Beaujolaisu biti u ponudi samo od četvrtka, 19. studenog pa dok se ne popije, tako da oni koji žele rezervirati stol nek to učine što prije jer jednom kada se rezervacije popune, to je to. Do sljedeće godine će se oni koji se nisu stigli najaviti morati strpjeti, kaže nam voditeljica Sandra.
Beaujolais je vino voćnih aroma malina, jagoda, crvenih ribiza, i drugog crvenog voća. Odlično paše uz bijela mesa, piletinu, kobasice, sušena mesa irazne sireve.



