
"Kuhati il' ne kuhati, pitanje nije sad"! - Restoran Bruschetta
Otkrivena u 15. stoljeću zahvaljujući mletačkoj trgovačkoj ruti ta riba s vrlo malo kosti živi na sjeveru Atlantika, uz obale Grenlanda, Kanade i Amerike, Norveške te Islanda
Konzumira se od Brazila preko Portugala do gotovo svih mediteranskih i skandinavskih zemalja a zanimljiva priča kaže da su upravo zbog nje i zahvaljujući toj ribi Vikinzi uspijevali ploviti sve do obala Amerike a u današnjici je jedna od riba sa najvećom kulinarskom rasprostranjenošću u svijetu.

Ne morate obići pola svijeta za upoznati se sa ovom nadaleko poznatom ribom jer vaša gastro avantura počinje s nama a prva stanica vašeg nepca kroz okuse mediteranske i dalmatinske kuhinje te posebnih tradicionalnih jela su “Dani bakalara”.
U predblagdansko vrijeme, chef restorana Bruschetta, Dalibor Pavlović, od 1. prosinca vodit će vas kroz sljedeća dva tjedna na putovanje okusima tradicionalnih jela spravljenih od najpoznatije svjetske ribe koju Portugalci zovu bacalhau, španjolci bacalao, talijani baccalá dok ga Francuzi zovu morue, a Englezi Cod dok je u našim krajevima poznata kao bakalar.
Restoran Bruschetta
Dani bakalara od 1. prosinca
Radno vrijeme: Svakim danom izuzev ponedjeljka od
11 do 23 sata
Rezervacije na telefon: 023 / 312.915
“To cook or not to cook, that’s not the question” rekao bi i William Shakespeare na ponudu jela na temu bakalara uz neizostavnu ponudu crnih i bijelih vina koja će za vas izabrati i preporučiti osoblje restorana.

Choo-chooo… začuo se zvuk koji najavljuje početak vašeg gastro putovanja.
Pripremite se i ukrcajte, jer počinju “Dani bakalara”!
“Kuhati il’ ne kuhati, pitanje nije sad”! Restoran Bruschetta



