Nježnija strana whiskyja

Recept za domaći Irish cream koji klizi niz grlo

Irski liker nikad nije i vjerojatno neće doći do statusa kojeg ima viski, no ne treba vas biti sram i slobodno u ovim hladnim danima nakon večere, posegnite za čašom ove kremaste divote, piše Punkufer.hr

Domaći Irish cream

Sastojci:

1,5 šalica viskija (Tullamore Dew po mogućnosti)
Pola litre mlijeka
2 žlice čokoladnog sirupa
2 žličice instant kave
1,5 šalica slatkog vrhnja

Priprema:

1. U blenderu pomiješajte viski, mlijeko, čokoladi sirup i instant kavu te stavite na najveću brzinu dok se sve ne poveže.

2. Dobivenu tekućinu izlijte u zdjelu i umiješajte vrhnje i miješajte sve dok smjesa ne postane glatka. Sve pokrijte i spremite u hladnjak.

Ova smjesa može stajati na hladnom i do dva tjedna, ali vjerujemo da vam neće toliko trebati da je popijete.

Kad poslužujete, ubacite još koju kockicu leda!

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest