
Irski liker nikad nije i vjerojatno neće doći do statusa kojeg ima viski, no ne treba vas biti sram i slobodno u ovim hladnim danima nakon večere, posegnite za čašom ove kremaste divote, piše Punkufer.hr
Domaći Irish cream
Sastojci:
1,5 šalica viskija (Tullamore Dew po mogućnosti)
Pola litre mlijeka
2 žlice čokoladnog sirupa
2 žličice instant kave
1,5 šalica slatkog vrhnja
Priprema:
1. U blenderu pomiješajte viski, mlijeko, čokoladi sirup i instant kavu te stavite na najveću brzinu dok se sve ne poveže.
2. Dobivenu tekućinu izlijte u zdjelu i umiješajte vrhnje i miješajte sve dok smjesa ne postane glatka. Sve pokrijte i spremite u hladnjak.
Ova smjesa može stajati na hladnom i do dva tjedna, ali vjerujemo da vam neće toliko trebati da je popijete.
Kad poslužujete, ubacite još koju kockicu leda!



