
Hladno je, a ne jedu vam se ljute kobasice? Želite nešto ''na žlicu'', fino, zdravo, toplo? Evo ideje
Sastojci:
400-500 grama piletine (mogu i cijeli bataci, još bolje)
Luk/Kapula
Češnjak (2-3 režnja)
Umak od rajčice (može kupovni)
1 mrkva, poriluk
Mahune ili tikvice, krumpiri na kockice (po želji)
Temeljac
Sol i papar
Bosiljak, peršin
Maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju zapržite luk i češnjak, dodajte umak od
rajčice i pripremite crveni umak, uz sol i papar, po vlastitom
ukusu dodajte i bosiljak i peršin.
Na maslacu na tavi pripremite piletinu, samo da joj se pozlati
kožica, neka pusti vlastite sokove.
U dubljoj zdjeli nastavit ćete kuhati piletinu
podlijevajući je temeljcem. Nakon pola sata dodajte povrće i umak
od rajčice. Jelo će biti gotovo kada je povrće dovoljno meko.



