Najbolji restorani Adventa

Stipe: restoran s oznakom izvrsnosti i potpisom vremena!

Elegantno i diskretno uronjen u malu uličicu u samom centru Poluotoka, na pola puta od Četiri kantuna prema zgradi Općinskog i Županijskog suda, već treću generaciju vlasnika živi jedan od cjenjenijih zadarskih restorana – "Stipe".

Posao je pokrenut još 1968. godine s imenom “Tri ferala”, potom
je restoran postao “Šime”, a od 1983. kada ga je preuzeo
poduzetni Stipe Knežević do danas poznat je kao – “Stipe”.
Njegova opća prepoznatljivost – osim imena, tradicije i potpisa
vremena – sadržana je i na naljepnici koja krasi ulazna vrata:
restoran je nositelj A certifikata za izvrsnost!

A to je više nego dobra preporuka za sve njegove goste, pogotovo
u vrijeme “Adventa u Zadru” i projekta “Đir po gradu” koji su
najbolje zadarske restorane približili svim ljubiteljima dobre
spize.

>> Najbolji restorani zadarskog Adventa: Stipe

“Cijena od 60 kuna za tri slijeda zaista nije visoka i
pristupačna je svima. Nudimo juhu, riblji ili mesni meni po
izboru i kolač za desert”
, kaže Knežević opisujući
standardnu dnevnu i tjednu ponudu iz prigodnog menija. U tu
cijenu uključena je riblja juha s lignjama uz prilog i
tiramisuom, ili goveđa juha s dalmatinskom pašticadom i
tiramisuom, odnosno girice, srdele, kotleti, naravni, ili bilo
što drugo što Knežević dnevno nabavi, a kuhari “Stipe” tog dana
spreme svježe. Meni je klasičan, baš kao što i restoran odiše
nenametljivošću i šarmom iznimno dobre kuhinje. 

Naravno, nije riječ o slučaju. Knežević je potpredsjednik Udruge
restoratera hrvatske, član Turističkog vijeća Turističke
zajednice Zadarske županije, predsjednik Obrtničke komore
Zadarske županije i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, a
nekad je bio i predsjednik Nadzornog odbora zadarske Turističke
zajednice. Jednom riječju – čovjek koji prepoznaje turističke i
gastro trendove.

“Restorani na Poluotoku danas moraju imati ponudu svega –
mesa, ribe, špageta, pizza, rižota – kako bi mogli zadovoljiti
goste. To nije uvijek lako, jer i osoblje mora biti maksimalno
educirano za kvalitetnu pripremu najrazličitije hrane. Mi smo
prepoznati po gotovim jelima – tripicama, pašticadi, srdelama,
giricama ili gavunima, ali imamo i neke svoje
posebnosti”
, kaže Knežević ističući delikatesnu čičvardu
sa sipom.

Restoran “Stipe” svoju dnevnu ponudu s tri slijeda po cijeni od
60 kuna ima cijeli dan do kraja projekta “Đir po gradu”, ali kako
bi zadovoljili potrebe što većeg broja ljudi ta će ponuda ostati
do proljeća.

Advent u Zadru je izvanredan!

“Svi žive za Advent u Zadru! Grad Zadar, Turistička
zajednica, Udruženje obrtnika, Obrtnička i Gospodarska komora;
dakle sve institucije koje participiraju u vođenju Grada i
turističkih aktivnosti. Kada se tako postave stvari uspjeh ne
može izostati, a ovaj je Advent zaista izvanredan”
,
ponosno ističe Stipe Knežević razloge zbog kojih je ovogodišnja
adventsko-novogodišnja manifestacija prepoznata kao uspješna,
sadržajna i iznimno posjećena kao događaj.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest