Najbolji restorani Adventa

Bruschetta: elitni restoran za svačiji džep!

Od kada je prije šest i pol godina otvoren na najatraktivnijoj lokaciji uz rivu, zadarski restoran "Bruschetta" postao je jedan od elitnih gastronomskih simbola Zadra

Brižno i istančano pripremanu hranu sljubljenu s vrhunskom
ponudom vina prepoznali su i brojni inozemni gosti Zadra, pa je
restoran vlasnika Bože Vedrića brzo pronašao put do gurmana i
ljubitelja dobre hrane.

“Prvo ljeto od otvorenja restorana bilo je uhodavanje u
posao, a sada smo već etablirani i prepoznati od naših stalnih
gostiju kao urbani gradski restoran koji je cijenom i hranom
primjeren širokoj publici”
, kaže Vedrić ističući da je
takav koncept bio ključan za uspjeh “Bruschette”.

Kako je ovaj elitni zadarski restoran od prve godine uključen u
projekt “Đir po gradu”, i ovog prosinca u sklopu “Adventa u
Zadru” nudi dnevne mesne menije, a petkom riblje, po popularnoj
cijeni od 60 kuna.

>> Najbolji restorani Adventa: Bruschetta

Također, s prvim danom prosinca u “Bruschetti” su počeli
tradicionalni “Dani bakalara” pa se na meniju restorana nalazi
bakalar spravljen na najrazličitije moguće načine. Tako u cijeni
od 60 kuna “Bruschetta” očarava juhom od sušenog bakalara, potom
bakalarom na bijelo kao glavnim jelom, ili svježim pohanim
bakalarom sa sezamom, te izborom čuvenog čokoladnog soufflea i
moussa od pistacija za desert.

Visoki standard restorana, kojega je teško steći i još teže
zadržati u svakoj situaciji, Vedrić nastoji njegovati čak i u
ljetnoj sezoni kada se za mjesto u “Bruschetti” čeka u redu. Iako
se tijekom šest i pol godina postojanja restorana promijenilo
mnoštvo gastronomskih trendova, a ovogodišnje su opće mjesto
grdobina i janjeći confit, ono po čemu je “Bruschetta” prepoznata
kao posebna– krije se u njezinom imenu.

“Koliko mi je poznato, prvi smo u Zadru krenuli s ponudom
bruschetta tako da sada imamo zaista bogatu ponudu”,

dodaje Vedrić. Izbor bruschetta ako je zaista šarolik i maštovit,
ali ako bi morali odabrati tri najbolja – onda bi izbor pao na
bruschette sa skutom i škampima, potom s ekstravagantnom
kombinacijom lososa i pesto genovesea te pancetom i zadarskim
tartufima Ive Mataka.

Restoran “Bruschetta” radi svaki dan od 12 do 23 sata.

Dani bakalara u “Bruschetti” do Božića

Posebna ponuda “Bruschette” u sklopu “Đira po gradu” vrijedi kroz
radni tjedan od ponedjeljka do petka, i tako do kraja
manifestacije 15. siječnja 2017. ,dok ponuda tradicionalnih “Dana
bakalara” traje još sljedeći tjedan. A sljedećeg tjedna
specijaliteti od bakalara idu u – “redizajn”.

“Nešto od ovotjedne ponude jela od bakalara sigurno ćemo
zadržati, ali naredni tjedan većinu jela ipak ćemo promijeniti.
To je zbog naših stalnih gostiju kojima uvijek želimo priuštiti
nešto novo”
, opisuje Vedrić gastro varijacije na temu
bakalara koje će u ponudi “Bruschetta” biti do Božića.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest