
Od kada je prije šest i pol godina otvoren na najatraktivnijoj lokaciji uz rivu, zadarski restoran "Bruschetta" postao je jedan od elitnih gastronomskih simbola Zadra
Brižno i istančano pripremanu hranu sljubljenu s vrhunskom
ponudom vina prepoznali su i brojni inozemni gosti Zadra, pa je
restoran vlasnika Bože Vedrića brzo pronašao put do gurmana i
ljubitelja dobre hrane.
“Prvo ljeto od otvorenja restorana bilo je uhodavanje u
posao, a sada smo već etablirani i prepoznati od naših stalnih
gostiju kao urbani gradski restoran koji je cijenom i hranom
primjeren širokoj publici”, kaže Vedrić ističući da je
takav koncept bio ključan za uspjeh “Bruschette”.
Kako je ovaj elitni zadarski restoran od prve godine uključen u
projekt “Đir po gradu”, i ovog prosinca u sklopu “Adventa u
Zadru” nudi dnevne mesne menije, a petkom riblje, po popularnoj
cijeni od 60 kuna.
Također, s prvim danom prosinca u “Bruschetti” su počeli
tradicionalni “Dani bakalara” pa se na meniju restorana nalazi
bakalar spravljen na najrazličitije moguće načine. Tako u cijeni
od 60 kuna “Bruschetta” očarava juhom od sušenog bakalara, potom
bakalarom na bijelo kao glavnim jelom, ili svježim pohanim
bakalarom sa sezamom, te izborom čuvenog čokoladnog soufflea i
moussa od pistacija za desert.
Visoki standard restorana, kojega je teško steći i još teže
zadržati u svakoj situaciji, Vedrić nastoji njegovati čak i u
ljetnoj sezoni kada se za mjesto u “Bruschetti” čeka u redu. Iako
se tijekom šest i pol godina postojanja restorana promijenilo
mnoštvo gastronomskih trendova, a ovogodišnje su opće mjesto
grdobina i janjeći confit, ono po čemu je “Bruschetta” prepoznata
kao posebna– krije se u njezinom imenu.
“Koliko mi je poznato, prvi smo u Zadru krenuli s ponudom
bruschetta tako da sada imamo zaista bogatu ponudu”,
dodaje Vedrić. Izbor bruschetta ako je zaista šarolik i maštovit,
ali ako bi morali odabrati tri najbolja – onda bi izbor pao na
bruschette sa skutom i škampima, potom s ekstravagantnom
kombinacijom lososa i pesto genovesea te pancetom i zadarskim
tartufima Ive Mataka.
Restoran “Bruschetta” radi svaki dan od 12 do 23 sata.
Dani bakalara u “Bruschetti” do Božića
Posebna ponuda “Bruschette” u sklopu “Đira po gradu” vrijedi kroz
radni tjedan od ponedjeljka do petka, i tako do kraja
manifestacije 15. siječnja 2017. ,dok ponuda tradicionalnih “Dana
bakalara” traje još sljedeći tjedan. A sljedećeg tjedna
specijaliteti od bakalara idu u – “redizajn”.
“Nešto od ovotjedne ponude jela od bakalara sigurno ćemo
zadržati, ali naredni tjedan većinu jela ipak ćemo promijeniti.
To je zbog naših stalnih gostiju kojima uvijek želimo priuštiti
nešto novo”, opisuje Vedrić gastro varijacije na temu
bakalara koje će u ponudi “Bruschetta” biti do Božića.



