Bez glutena

Kako pripremiti tortu s matchom, bijelom čokoladom i bademima

RTL

S obzirom da u današnje vrijeme sve više ljudi izbjegava gluten iz zdravstvenih razloga, donosimo jednostavan i ukusan recept bezglutenske torte

Iako je uvriježeno mišljenje da su kolači bez brašna uglavnom čokoladni, raznolikost okusa se i kod njih postiže namirnicama popust badema, oraha, citrusa i bijele čokolade te sira.

U tekstu vam donosimo jedan takav recept za ukusnu tortu osmišljenu u zagrebačkom restoranu Louie caffe&kitchen.

Uživajte!

Krema:

200 g krem sira

100 g otopljene i ohlađene bijele čokolade

2 velike žlice šećera u prahu

Čokoladu otopiti na pari uz konstantno miješanje pa ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu.

Sve sastojke mikserom dobro izmiješati i nanijeti na tortu sa svih strana. Ostaviti 2 žlice kreme pa dresirkom ukrasiti površinu torte. U blenderu u prah izblendati 2 velike žlice matche i 2 velike žlice mljevenih blanširanih badema. Nanijeti na stranice torte kao dekoraciju.

Podloga:

250 ml slatkog vrhnja

1 velika žlica matche

5 žutanjaka

5 bjelanjaka

225 g krem sira u tipu ABC-a ili Philadelphie

100 g blanširanih, mljevenih badema

280 g bijele čokolade

žličica vanilije

6 velikih žlica šećera u prahu

Pećnicu zagrijati na 175 stupnjeva, kalup za tortu promjera 26 cm obložiti papirom za pečenje.

Bijelu čokoladu natrgati na male komade pa zaliti slatkim vrhnjem u kojem ste zakipili žlicu matche. 

Ostaviti minutu pa pjenjačom izmiješati glatku smjesu. Ostaviti da se ohladi. Bjelanjke istući u čvrst snijeg. Žutanjke pjenasto umiksati sa šećerom, dodati krem sir, smjesu čokolade i matche, bademe te na kraju lagano špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.

Peći oko 40 minuta. Pustiti da se potpuno ohladi pa filati.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest