
Već punih 13 godina ovaj je zadarski restoran, kojega uspješno vodi Sandra Petričić, sinonim vrhunskog gastronomskog doživljaja
U decentnom, ugodnom i prigodno uređenom prostoru s više nego povoljnim cijenama dnevnog menija, u rasponu od 40 do 90 kuna ili s tri slijeda- juha-glavno jelo-desert u iznosu od 60 kuna, svoja vrata do konca ove godine širom je otvorio jedan od prestižnijih zadarskih restorana “Kornat”.
Od prve organizacije “Đira po gradu” i spektakla “Advent u Zadru” kojima se u predblagdansko vrijeme uspješno revitalizira život na gradskim ulicama, trgovima, ili u restoranima, dućanima i kafićima – “Kornat” je nezaobilazno mjesto svakog gastronomskog promišljanja.
Puno je razloga za to. Prvo; sada već punih 13 godina ovaj je zadarski restoran – kojega uspješno vodi Sandra Petričić – sinonim vrhunskog gastronomskog doživljaja kod kojega nema kompromisa prema osrednjosti. Primjerice, u dnevnom meniju gostima je ponuđena juha od brokula, vrhunski brudet od liganja, graška i krumpira te tiramisu za desert.

Blagdanska tjedna ponuda “Kornata” tako uključuje i brojne druge talijanske specijalitete, od costate – ribe s kosti – do tagliatelle s raznim umacima, a svaki tjedan ponudit će se drukčija pričate šarm i arome najboljih rimskih restorana u domaćem ambijentu.
Drugo; u “Kornatu” su iz prve prepoznali vrijednost organizacije “Đira po gradu” i, naročito, manifestacije “Advent u Zadrtu”.
“Zaista je krasno! Zadar doslovno vapi za ovakvim događajima.Puno ljudi na ulicama i trgovima dokazuju kako je adventsko-novogodišnji program pun pogodak. Sve je puno radosti, pa se nadam kako će sljedeći Advent u Zadru biti još veći “, zaključuje gospođa Petričić, zaslužna za lijepo dizajnirani prostor, ugodan ambijent i bogatu vinsku kartu.
Glavni kuhar Stoiljković očarat će goste maštovitim i ukusnim jelima, a dodatni šarm restoranu u kojemu ćete se osjećati kao pri posjeti dragoj rodbini daju konobari Ante, Vanja, Mile i Marijan.



