
Ovaj umak savršen je uz tjesteninu, topli kruh, rižoto, meso s roštilja…
Sastojci
1 glavica brokule
250 g šampinjona
1 mala glavica luka
2 režnja češnjaka
1 mala čili papričica
100 g tvrdog ribanog sira
1 žlica maslaca
1 žlica brašna
300-400 ml mlijeka
½ žličice soli
2 žličice senfa
Brokulu narezati na cvjetove, ukloniti stabljiku i kuhati na pari oko 4-5 minuta. Staviti u blender i malo usitniti.
Na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk, češnjak i čili papričicu, dodati šampinjone i dinstati dok ne ispari voda iz njih.
U većoj tavi otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti pa preliti mlijekom i miješajući kuhati dok se umak ne zgusne. Dodati senf i sol i na kraju umiješati ribani sir. Kada se sir otopi, dodati šampinjone i usitnjenu brokulu. Sve dobro promiješati i poslužiti odmah.



