U ove vruće dane

Recept za hladnu juhu koja će vas osvježiti i zasititi

U ove vruće dane, kad vam i od same pomisli na kuhanje postaje još toplije, osvježenje potražite u gazpachu - hladnoj juhi od sezonskog povrća koja će vas osvježiti, zasititi i napuniti vitaminima

Gazpacho je španjolska hladna juha koja se uz male
varijacije u receptu udomaćila na brojim trpezama diljem svijeta,
a idealna je upravo u ljetno doba, kad zavladaju vrućine i kad je
najukusnije sezonsko povrće od kojeg se priprema.

Potrebni sastojci

oko 800 g oguljenih rajčica
paprika
2 svježa krastavca
2 češnja češnjaka
pola ljubičastog luka srednje veličine
sol
bosiljak
0,5 dcl maslinovog ulja

Priprema

Usitnite luk i češnjak u blenderu ili multipraktiku te polako
dodajte ostalo povrće, prethodno oprano i narezano na manje
komade.

Miksajte dok ne dobijete gustu jednoličnu smjesu. Ukoliko nemate
blender, poslužit će i štapni mikser. Dosolite po želji i dodajte
maslinovo ulje te sve dobro izmiješajte.

Ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi. Poslužite
u zdjelicama ili čašama, dekorirajte listićima bosiljka i
kockicama svježeg povrća te uživajte u zdravom i zasitnom
osvježenju.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest