Kulinarske tajne

Najbolji krem rižoto s piletinom, gljivama i tikvicom

Oduševite goste brzim i ukusnim krem rižotom s piletinom, gljivama i tikvicom

Za 2-3 osobe treba vam:

4 dkg piletine

10-tak gljiva

1 tikvica

1 i pol šalica riže

300 ml bijelog vina ili octa

200 ml vrhnje za kuhanje

25 g maslaca

začini: chilli, peršin, papar, sol

maslinovo ulje

Priprema:

Meso i tikvicu narezati na manje komade, kao i gljive. Pržiti na ulju 10tak minuta. Pokriti i neka stoji.

Na maslacu pržiti luk, češnjak, opranu rižu oko 5 minuta uz stalno miješanje. Preliti vinom, kuhati na manjoj vatri oko 10 minuta.

Kad vino ispari više od pola, dodati šalicu vode i nastaviti lagano kuhati. Dodati sol. Kuhati rižu uz dodavanje vode sve dok ne omekša, oko 20-tak minuta.

Zatim dodati meso, tikvice i gljive i promiješati, nastaviti kuhati oko 10 minuta. Dodati vode po potrebi.

Zadnjih 5 minuta umiješati vrhnje, papar, peršin.

Prije serviranja ostaviti neka “odmara” do 15 minuta.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest