
Oduševite goste brzim i ukusnim krem rižotom s piletinom, gljivama i tikvicom
Za 2-3 osobe treba vam:
4 dkg piletine
10-tak gljiva
1 tikvica
1 i pol šalica riže
300 ml bijelog vina ili octa
200 ml vrhnje za kuhanje
25 g maslaca
začini: chilli, peršin, papar, sol
maslinovo ulje
Priprema:
Meso i tikvicu narezati na manje komade, kao i gljive. Pržiti na ulju 10tak minuta. Pokriti i neka stoji.
Na maslacu pržiti luk, češnjak, opranu rižu oko 5 minuta uz stalno miješanje. Preliti vinom, kuhati na manjoj vatri oko 10 minuta.
Kad vino ispari više od pola, dodati šalicu vode i nastaviti lagano kuhati. Dodati sol. Kuhati rižu uz dodavanje vode sve dok ne omekša, oko 20-tak minuta.
Zatim dodati meso, tikvice i gljive i promiješati, nastaviti kuhati oko 10 minuta. Dodati vode po potrebi.
Zadnjih 5 minuta umiješati vrhnje, papar, peršin.
Prije serviranja ostaviti neka “odmara” do 15 minuta.



