
Donosimo recept s Coolinarike - pripremite savršeni zapečeni grah sa slaninom (špekom)!
Sastojci:
500 grama graha
2 velike glavice luka
200 grama špeka
4 žlice umaka od rajčice i 1 žlica brašna (može i prezla)
1 žlica slatke paprike
sol
vegeta
Ako koristite domaći grah, onda ga je potrebno dan ranije skuhati, ocjediti, i ostaviti ga da stoji u malo svoje vode..nikako nemojte ocjediti skroz. Možete koristiti i grah iz konzerve, procjeđeni.
Prvo je potrebno špek narezati na kokice, staviti na ulje/mast te zapeći na laganoj vatri. Na to dodajte narezani luk, te dinstamo zajedno dok luk ne omekša.
Kada je luk dinstan, dodajte 4 velike žlice rajčice (umak), žlicu brašna, žlicu slatke paprike, malo soli, malo vegete i sve dobro izmješamo. Zatim na to stavimo grah (skupa sa vodom u kojoj je kuhan).
Na laganoj vatri kuhamo 5 do 10 minuta, a zatim stavimo u zdjelu i zapečemo (200 stupnjeva, 20 minuta).



