
Meso spremljeno ala Toscana je sočno,ukusno,a pripremljeno i pečeno na vrlo interesantan način
Sastojci – 4 osobe
4 crvene paprike (moze i zuta,zelena babura)
4 pilećih prsa
100 grama svježeg spinata (moze i smrznutog)
par žlica maslinovog ulja
vegeta, papar
4 režnja česnjaka
300 grama mozzarelle ili nekog drugog sira (ribanog)
Papriku operite, obrišite, odsjecite vrh sa peteljkom i očistite od sjemenki. Poslažite je na plići lim i pecite na grill funkciji ili na gornjoj rešetki 10-15 min. tek toliko da se paprika dobro ugrije i malo usahne!
Dok se paprika peče, pripremite meso! Pileća prsa operite, posusite i stavite ih u deblju najlonsku vrećicu i istucite batom za meso, ne previše tanko, tek toliko da se debljina izjednači!
Meso povegetite, popaprite i svaki komad premažite sa žlicom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno isjeckani česnjak.
Špinat operite, odstranite peteljke i ako su vam veći listovi, samo ih grubo isjecite i poslažite na svaki komad mesa po šaku spinata i na špinat sir.
Sve to pritisnite da se slijepi za meso i čvrsto zamotajte. Odozgo premažite maslinovim uljem.
Kada se paprika malo propekla izvadite je iz pećnice i u svaku papriku dobro ugurajte, da dobro sjedne i popuni papriku, po rolnu piletine (rolnu okrenite uspravno).
Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200.
Paprika i meso ce pustiti svoj sok,tako da cete dobiti i malo, jako ukusnog umaka.
Nakon 60 minuta, izvadite papriku i na vrh svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min, da se sir otopi i dobije finu bojicu.
Servirajte toplo uz dodatak krumpir pire ili pečenih krumpirića,koje isto tako mozete peci zajedno sa mesom i paprikom!



