
Kruh je jedna od osnovnih namirnica u ovom dijelu svijeta. Praktičan je, zasitan, možemo mu dodati šunku, sir i druge nareske i napraviti slasni sendvič, iskoristiti ga za različite namaze… Ne morate ga uvijek kupovati, različite kruhove i peciva možete napraviti i sami.
A za dane kad vam se ne da na pripremu gubiti puno vremena, tu je
ovaj recept za naan kruh, jelo podrijetlom iz Indije, koje se
odlično slaže s premazom od maslaca i češnjaka.
Naan je ime za indijski kruh, koji bi kod nas bio najsličniji
uštipcima i pogačicama. Tanak je, ali mek, idealan za
kombiniranje s namazima i narescima, ili kao dodatak gustim
juhama i krepkim varivima, prenosi Putni kofer.
U recept za naan kruh idu zaista samo osnovni sastojci, većinu
vjerojatno već imate kod kuće, a na pripremu i pečenje nećete
potrošiti puno vremena.
A za dane kad vam se ne da na pripremu gubiti puno vremena, tu je
ovaj recept za naan kruh, jelo podrijetlom iz Indije, koje se
odlično slaže s premazom od maslaca i češnjaka.
Naan je ime za indijski kruh, koji bi kod nas bio najsličniji
uštipcima i pogačicama. Tanak je, ali mek, idealan za
kombiniranje s namazima i narescima, ili kao dodatak gustim
juhama i krepkim varivima, prenosi Putni kofer.
U recept za naan kruh idu zaista samo osnovni sastojci, većinu
vjerojatno već imate kod kuće, a na pripremu i pečenje nećete
potrošiti puno vremena.
Recept za naan:
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
Dodajte jogurt, mlijeko i ulje te zamijesite mekano tijesto.
Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte malo brašna; ako je
presuho, dodajte malo mlijeka. Oblikujte kuglu i ostavite da
odmori 10–15 minuta.
Tijesto podijelite na 6 dijelova. Svaki dio razvaljajte na
debljinu 3–4 mm u okrugli ili duguljasti oblik.
Zagrijte suhu tavu na srednje jakoj vatri. Pecite svaki naan 1–2
minute sa svake strane, dok ne dobije zlatnu boju i mjehuriće.
U malom lončiću otopite maslac i dodajte mu češnjak. Zagrijte
kratko dok ne zamiriše.
Pečeni naan premažite toplim maslacem s češnjakom i pospite
svježim peršinom po želji.
Poslužite toplo kao prilog ili samostalno, prenosi Putnikofer.