#lepinje

Ove jednostavne lepinjice mogle bi postati vaša omiljena zamjena za kupovni kruh

n1info.hr

Kruh je jedna od osnovnih namirnica u ovom dijelu svijeta. Praktičan je, zasitan, možemo mu dodati šunku, sir i druge nareske i napraviti slasni sendvič, iskoristiti ga za različite namaze… Ne morate ga uvijek kupovati, različite kruhove i peciva možete napraviti i sami.

A za dane kad vam se ne da na pripremu gubiti puno vremena, tu je
ovaj recept za naan kruh, jelo podrijetlom iz Indije, koje se
odlično slaže s premazom od maslaca i češnjaka.

Naan je ime za indijski kruh, koji bi kod nas bio najsličniji
uštipcima i pogačicama. Tanak je, ali mek, idealan za
kombiniranje s namazima i narescima, ili kao dodatak gustim
juhama i krepkim varivima, prenosi Putni kofer.

U recept za naan kruh idu zaista samo osnovni sastojci, većinu
vjerojatno već imate kod kuće, a na pripremu i pečenje nećete
potrošiti puno vremena.

A za dane kad vam se ne da na pripremu gubiti puno vremena, tu je
ovaj recept za naan kruh, jelo podrijetlom iz Indije, koje se
odlično slaže s premazom od maslaca i češnjaka.

Naan je ime za indijski kruh, koji bi kod nas bio najsličniji
uštipcima i pogačicama. Tanak je, ali mek, idealan za
kombiniranje s namazima i narescima, ili kao dodatak gustim
juhama i krepkim varivima, prenosi Putni kofer.

U recept za naan kruh idu zaista samo osnovni sastojci, većinu
vjerojatno već imate kod kuće, a na pripremu i pečenje nećete
potrošiti puno vremena.

Recept za naan:

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
Dodajte jogurt, mlijeko i ulje te zamijesite mekano tijesto.

Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte malo brašna; ako je
presuho, dodajte malo mlijeka. Oblikujte kuglu i ostavite da
odmori 10–15 minuta.

Tijesto podijelite na 6 dijelova. Svaki dio razvaljajte na
debljinu 3–4 mm u okrugli ili duguljasti oblik.

Zagrijte suhu tavu na srednje jakoj vatri. Pecite svaki naan 1–2
minute sa svake strane, dok ne dobije zlatnu boju i mjehuriće.

U malom lončiću otopite maslac i dodajte mu češnjak. Zagrijte
kratko dok ne zamiriše.

Pečeni naan premažite toplim maslacem s češnjakom i pospite
svježim peršinom po želji.

Poslužite toplo kao prilog ili samostalno, prenosi Putnikofer.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest