#kužina
Ispecite ga savršeno u pećnici: Sastojak iz hladnjaka za još finiji pečeni krumpir
Ovaj pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom bit će sjajan prilog brojnim jelima, a posebno dobro će odgovarati uz komad pečene svinjetine, janjetine ili junetine.
Malo limunova soka poboljšat će okus gotovo svakog jela. Savršeno se sljubljuje i s pečenim krumpirom.
No kada se krumpiru i limunu doda i nešto senfa – jelu se produbljuje okus i ono dobiva posebnu sočnost, piše Punkufer.
Krumpir nakratko marinirajte u kombinaciji limunova soka, maslinova ulja, senfa, češnjaka i sušenog origana prije nego što ga stavite peći u pećnici otprilike oko sat vremena.
Nemojte se bojati dodati i nešto vode – ona će krumpiru dati neočekivano divnu mekoću.
Ovaj pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom bit će sjajan prilog brojnim jelima, a posebno dobro će odgovarati uz komad pečene svinjetine, janjetine ili junetine.
Sastojci za pečeni krumpir s limunom i senfom:
1 kg krumpira
125 ml limunova soka
125 ml vode
75 ml maslinova ulja
60 g senfa
3-4 češnja češnjaka
2 čajne žličice sušenog origana
sol i papar po želji
svježi origano za posluživanje
Priprema pečenog krumpira s limunom i senfom:
Krumpir ogulite i narežite na kocke veličine oko 2,5 centimetara. Narežete li krumpir na otprilike istu veličinu, termički će se obraditi u isto vrijeme.
U većoj zdjeli pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje, senf, nasjeckani češnjak i sušeni origano. Dobro posolite i poparite i u dobivenu marinadu ubacite krumpir.
Marinirani krumpir prebacite u prethodno namašćeni lim za pečenje s poklopcem u jednom ravnomjernom sloju.
Preko svega dodajte 125 ml vode.
Poklopite sve sastojke i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva na oko sat vremena.
Po isteku tog vremena podignite poklopac i pustite da se krumpir zapeče, a tekućina ispari do kraja. Za to će vam biti potrebno još oko 20-ak minuta.
Krumpir poslužite topao kao prilog uz meso po želji. Dobar tek!
Izdvojeno
-
U završnici godine prebogate događanjima na mnogobrojnim šibenskim pozornicama, od Tvrđave sv. Mihovila, Baronea, Azimuta, Arsena, ražinskog Oksida do kazališta, kina i trgova, šibenska kulturna udruga RatCat poklonit će svojoj publici prvu kazališnu predstavu ikada i prvi koncert u vlastitoj organizaciji ikada.
-
Fenomen čokolade iz Dubaija privukao je veliku pažnju posljednjih mjeseci – toliko da su mnogi poznati brendovi počeli proizvoditi vlastitu verziju proizvoda.
-
Novi Snapdragonov čipset je značajno energetski učinkovitiji, što znači da će baterije u telefonima s tim hardverom duže trajati.
-
U Zadru se ovih dana osjeća miris zime, ali i posebna toplina koja dolazi s onim prvim svjetlucavim ukrasima i dugoočekivanim blagdanskim pripremama. U nedjelju kreće Advent u Zadru!
Reci što misliš!