#pročitajte
Najbolji okus: Evo kako čuvati čokoladu za savršenu teksturu
Ljudi čuvaju čokoladu na različite načine, uključujući u ormarićima, u hladnjaku ili u smočnici. No, stručnjaci iz Wheeldon Brothersa kažu da je važno "pravilno" skladištenje čokolade za održavanje njezinog "ukusnog okusa i teksture".
Ona mora biti na suhom i hladnom mjestu, ali nikako ne u hladnjaku.
Optimalni temperaturni raspon za čokoladu je između 18 i 21 stupanj Celzijusa. Ova temperatura sprječava topljenje, a istovremeno dopušta da složene note kakaa ostanu savršene.
Prekomjerna toplina može uzrokovati topljenje čokolade ili stvaranje bijele, praškaste površine poznate kao cvjetanje, dok jaki mirisi mogu prodrijeti u čokoladu, mijenjajući njezin delikatan profil okusa, piše Express, a prenosi 24sata.
Dok neki ljudi vole hrskavost koju čokolada dobije kada se čuva u hladnjaku, slično kao ako je slatka poslastica izložena toplini, niske temperature također mogu rezultirati cvjetanjem šećera.
Čokolada također može apsorbirati mirise drugih namirnica u hladnjaku, poput češnjaka i luka, što može značajno promijeniti njezin okus.
Svakako, kad ste gotovi, ostatak dobro zamotajte u foliju kako ne bi do nje došla vlaga.
Izdvojeno
-
Elon Musk je postao prva osoba koja je dosegla bogatstvo procijenjeno na više od 400 milijardi dolara, prema Forbesu i Bloombergu.
-
Američka pjevačica i kantautorica Taylor Swift rekla je kako je činjenica da će u povijest ući kao najnagrađivanija dobitnica Billboardovih glazbenih nagrada za nju "najljepši rani rođendanski dar".
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Evo još jedne Božićne humanitarne akcije kojoj je cilj prikupljanje sredstava i ostalih donacija Udruzi za pomoć ženi I djetetu ‘’Duga’’, koja u gradu Zadru djeluje od 1999. godine.
Reci što misliš!