Lifestyle

22. i 23. lipnja

Ovog vikenda Dani otvorenih vrata vinarije Karaba: od vina i domaće spize do Vitezova vranskih!

Ovog vikenda Dani otvorenih vrata vinarije Karaba: od vina i domaće spize do Vitezova vranskih!

Poznata vinarija Karaba iz Pakoštana po prvi put ovaj vikend organizira Dane otvorenih vrata tako da vas, osim sjajne vinske ponude, u subotu i nedjelju, 22. i 23. lipnja od 17 do 23 sata, očekuje bogat zabavni program za sve generacije.

Kušavanje njihovih vina, razgledavanje vinarije, upoznavanje s fazama proizvodnje, samo su neke od zanimljivih stvari koje vas čekaju u ovoj modernoj vinskoj kući čija obitelj godinama njeguje tradiciju vinarstva.

Kako uvijek s vrhunskim vinima ide i ukusna domaća 'spiza', tako će biti i ovoga vikenda u vinariji Karaba kada nam stižu lokalni OPG-ovi sa svojim proizvodima izrađenim po tradicionalnoj recepturi. Uz njih, svoje će radove predstaviti i razni mali proizvođači rukotvorina tako da se kući sigurno nećete vratiti praznih ruku.

Ono što je najzanimljivije, osobito mlađim uzrastima, jesu moćni Vranski vitezovi koji će svojim srednjovjekovnim aktivnostima zasigurno biti prava atrakcija! Ako s vama stižu i najmlađi članovi obitelji, ne brinite se: osigurali smo i osiguran dječji kutak s pregršt zabave kako bi roditelji nesmetano mogu uživati u svemu što smo za njih pripremili.

Cjelokupni program naravno prati i dobra glazba, tako da nas u subotu očekuje talentirani acoustic duo Lucija i Dean, dok je nedjelja rezervirana za DJ-a koji će dodatno zagrijati atmosferu.

Idealna je ovo pozivnica za provesti vikend u blizini Vranskog jezera te s obitelji i prijateljima uživati u sljubljivanju finih vina s ukusnom hranom, opuštajući se dalje od gradske vreve. Vidimo se!

O vinariji Karaba

Obiteljska vinarija obitelji Kurtov, smještena je u mjestu Pakoštane uz samo Vransko jezero, a obiteljska tradicija bavljenja poljoprivredom seže dosta daleko u prošlost, kao i obiteljski nadimak Karaba po kojem je vinarija i dobila ime.

Suvremena vinarija, čija je gradnja završena 2022. godine opremljena je suvremenom opremom za proizvodnju vina, a uz proizvodni pogon nalazi se kušaonica u kojoj je moguća i kupnja vina.

Od samih početaka prednost pri proizvodnji vina daju se autohtonim sortama koje su na ovom području prisutne već dugi niz godina, ali se i oplemenjuju sa svjetski poznatim introduciranim sortama.

Tako su uz domaće sorte Pošip, Debit, Maraštinu i Plavinu, u vinogradima zastupljene i introducirane sorte poput Merlota, Cabernet Sauvignona od crnih, te Chardonnaya i Muškata žutog od bijelih sorti.


Reci što misliš!