gastro
Zaboravite na bolognese i carbonaru, imamo recept za tjesteninu koju ćete htjeli jesti stalno
Ova kremasta tjestenina s limunom (pasta al limone) toliko je ukusna i savršena kada želite nešto brzo, jednostavno, ukusno i zasitno. Sve što trebate je malo tjestenine, nekoliko jednostavnih sastojaka i oko 20 minuta vašeg vremena.
1/2 limuna
1 režanj češnjaka
300 g osušene paste
3 žlice maslinovog ulja
20 g kapara
1 vezica kopra
5 zelenih maslina bez koštica
30 g badema u listićima
50 g parmezana
250 ml vrhnja
Priprema:
Zakuhajte vodu u loncu, dodajte prstohvat soli i umiješajte tjesteninu. Za to vrijeme u tavi zagrijte maslinovo ulje i na laganoj vatri pržite narezani češnjak i kapare 5 minuta. Dodajte limunov sok, limunovu koricu, vrhnje, sol i papar. Kada je tjestenina gotova, izvadite je iz lonca i dodajte u tavu s umakom. Promiješajte kroz umak i jelo je spremno za posluživanje.
Poslužite na tanjur i završite tostiranim bademima, svježim koprom, zelenim maslinama, još malo papra i kvalitetnim naribanim parmezanom.
Izdvojeno
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Nabavljajući drvca s korijenom građani skrbe za vlastitu obitelj, pomažu siromašnim obiteljima diljem Hrvatske ali i podupiru očuvanje i obnovu zelenih resursa Hrvatske jer drvca mogu naknadno i sami posaditi, poručuju iz Caritasa.
-
Joško Čagalj Jole, omiljeni splitski pjevač poznat po energičnim nastupima i zaraznom veselju, ponovno će razveseliti Zadrane na Adventu.
-
Ispijanje kave ima više od potencijalnih zdravstvenih prednosti koje ona pruža, a jedna stručnjakinja sugerira da postoji optimalno vrijeme za konzumaciju napitka s kofeinom.
Reci što misliš!