Lifestyle

gastro

Zaboravite na bolognese i carbonaru, imamo recept za tjesteninu koju ćete htjeli jesti stalno

Zaboravite na bolognese i carbonaru, imamo recept za tjesteninu koju ćete htjeli jesti stalno

Ova kremasta tjestenina s limunom (pasta al limone) toliko je ukusna i savršena kada želite nešto brzo, jednostavno, ukusno i zasitno. Sve što trebate je malo tjestenine, nekoliko jednostavnih sastojaka i oko 20 minuta vašeg vremena.

1/2 limuna
1 režanj češnjaka
300 g osušene paste
3 žlice maslinovog ulja
20 g kapara
1 vezica kopra
5 zelenih maslina bez koštica
30 g badema u listićima
50 g parmezana
250 ml vrhnja

Priprema:

Zakuhajte vodu u loncu, dodajte prstohvat soli i umiješajte tjesteninu. Za to vrijeme u tavi zagrijte maslinovo ulje i na laganoj vatri pržite narezani češnjak i kapare 5 minuta. Dodajte limunov sok, limunovu koricu, vrhnje, sol i papar. Kada je tjestenina gotova, izvadite je iz lonca i dodajte u tavu s umakom. Promiješajte kroz umak i jelo je spremno za posluživanje.

Poslužite na tanjur i završite tostiranim bademima, svježim koprom, zelenim maslinama, još malo papra i kvalitetnim naribanim parmezanom.

 


Reci što misliš!