gastro
Tiramisu Raffaello spoj je klasičnog talijanskog deserta i neodoljivog kokosa
Tiramisu, kralj talijanskih deserata, već godinama osvaja srca i nepca širom svijeta neodoljivom kombinacijom kave, kreme i piškota. Ali što se dogodi kada klasičnom tiramisuu dodate malo iznenađenja?
Raffaello Tiramisu kombinira najbolje od dva svijeta – bogatu kremastu teksturu tiramisua i slatku, osvježavajuću notu kokosa karakterističnu za Raffaello kuglice.
Ovaj spoj ne samo da oživljava tradicionalni tiramisu, već stvara potpuno novo gastro iskustvo. Priprema Raffaello Tiramisua nije komplicirana kao što možda mislite. Ključ je u pažljivom balansiranju sastojaka.
Sastojci
200 g piškota
200 ml kokosove kreme (možete koristiti slatko vrhnje 33%)
100 ml kondenziranog mlijeka
500 g mascarponea
150 g Raffaello kuglica
100 ml mlijeka (može se koristiti kokos)
kokosove pahuljice
Priprema
Sameljite Raffaello kuglice u blenderu.
Umutite kokosovu kremu u posudi dok ne postane gusta.
Dodajte joj nasjeckani Raffaello, mascarpone,
kondenzirano mlijeko i umutite mikserom dok masa ne postane
glatka.
Piškote uronite u mlijeko s obje strane na 2 sekunde i odmah
prebacite na dno kalupa.
Na vrh stavite polovicu kreme. Na vrh kreme složite drugi sloj
piškota.
Preostalom kremom premažite kolač.
Pospite kokosovim pahuljicama i po želji ukrasite Raffaello
kuglicama. Ostavite u hladnjaku oko dva sata.
Kada prvi put zaronite žličicom u Raffaello Tiramisu, bit ćete iznenađeni harmonijom ukusa koja će vas preplaviti. Svaki zalogaj donosi savršen spoj kremaste teksture i osvježavajućeg kokosa. Bez obzira pripremate li ga za posebnu priliku ili jednostavno želite malo raznolikosti u svom životu, Raffaello Tiramisu će vas oduševiti jedinstvenom kombinacijom ukusa i neodoljivom teksturom. Spremite se zaljubiti u ovu poslasticu koja će postati vaša omiljena!
Izdvojeno
-
Kurzel je dovoljno vješt redatelj koji zna istaknuti bitne segmente priče stoga i sam film obiluje s prizorima kakvi se teško zaboravljaju.
-
U subotu, 18. siječnja 2025. počinje program obilježavanja 32. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica’93.
-
Pazusi su vlažan i topao dom za mnoge bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Međutim, također smo vidjeli pojavu takozvanih dezodoransa za “cijelo tijelo” – unatoč činjenici da na mnogim mjestima na tijelu znoj vjerojatno neće dovesti do neugodnog mirisa.
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
Reci što misliš!