Dobra kužina
Donosimo specijalitet dalmatinske kuhinje: umak od kapara
Kapari ( fra. câpre, gr. kápparis) su pupoljci cvijeta biljke, koja je poznata još u antičko doba kao dodatak jelima, ljekovita biljka i afrodizijak. Još zatvoreni pupoljci beru se ručno u rano proljeće i sirovi nisu jestivi. Tek nakon jednodnevnog sušenja i potapanja u morsku vodu, slanu otopinu, sirće ili ulje, spremni su za upotrebu.
Donosimo jednostavni ukusni recept za umak od kapara.
Sastojci:
2 režnja češnjaka
2 žlice ulja
vezica peršina
150 g kapara
malo ulja za dodati
Upute za pripremanje:
Lagano pirjajte češnjak na 2 žlice ulja. Dodajte peršin i kapare i kratko miješajte na življoj vatri pa sve premjestite u mikser. Dodajte malo ulja i izmiksajte u čvrstu smjesu.
Izdvojeno
-
Djed Božićnjak dijeli poklone mališanima u Kazalištu lutaka Zadar, 22. prosinca u sklopu predstave "Betlehemska ovčica". Nakon predstave Djed Božićnjak će sa svojim malim pomoćnicima podijeliti poklone koje roditelji mogu donijeti u Kazalište
-
U ime Grada Novalje u četvrtak su u Bruxellesu Matej Gušćić, Marina Šćiran, Marin Badurina Tomić, Ante Dabo i Marina Dabo službeno primili prestižnu titulu Europskog grada sporta za 2025. godinu u kategoriji gradova do 25.000 stanovnika!
-
Sportsko rekreativne igre državne razine održane su u Poreču , od 29.11.-03.12.2024. u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora.
-
Ovih dana u našoj županiji obilje darivanja dječice. Blagdanski dani, Sveti Nikola, Sveta Luca, a mi smo pronašli jednu lipu akciju bajkera!
Reci što misliš!