Lifestyle

Dobra kužina

Donosimo specijalitet dalmatinske kuhinje: umak od kapara

Donosimo specijalitet dalmatinske kuhinje: umak od kapara

Kapari ( fra. câpre, gr. kápparis) su pupoljci cvijeta biljke, koja je poznata još u antičko doba kao dodatak jelima, ljekovita biljka i afrodizijak. Još zatvoreni pupoljci beru se ručno u rano proljeće i sirovi nisu jestivi. Tek nakon jednodnevnog sušenja i potapanja u morsku vodu, slanu otopinu, sirće ili ulje, spremni su za upotrebu.

Donosimo jednostavni ukusni recept za umak od kapara.

Sastojci:
2 režnja češnjaka
2 žlice ulja
vezica peršina
150 g kapara
malo ulja za dodati

Upute za pripremanje:

Lagano pirjajte češnjak na 2 žlice ulja. Dodajte peršin i kapare i kratko miješajte na življoj vatri pa sve premjestite u mikser. Dodajte malo ulja i izmiksajte u čvrstu smjesu.


Reci što misliš!