Dobra kužina
Recept za kocke od lješnjaka
Uspjeli smo nabaviti jedan recept koji je a) sjajan, b) jednostavan i c) nevjerojatno ukusan, a uz to neće vam pokvariti liniju.
Recepti za kolače su nezahvalna stvar - svaka domaćica i domaćin, imaju neke svoje recepte koje ljubomorno čuvaju i iznenade nas tek pokoji put godišnje s takvim delicijama.
No, uspjeli smo nabaviti jedan recept koji je a) sjajan, b) jednostavan i c) nevjerojatno ukusan, a uz to neće vam pokvariti liniju.
Kocke od lješnjaka odličan su kolač koji, za divno čudo, nema baš tako puno kalorija kao ostali, pa ga se može bez neke pretjerane grižnje savjesti pojesti par komada - vaša vam linija neće zamjeriti.
Recept za kocke od lešnjaka
Sastojci
100 g mljevenih lješnjaka
80 g omekšalog maslaca
8 žlica nemasnog mlijeka
160 g šećera
300 g brašna
2 bjelanjka
1 mala žlica naribane limunove kore
četvrtina žlice praška za pecivo
četvrtina žlice cimeta
Priprema
Maslac, šećer i mlijeko dobro promiješajte zajedno, dodajte limunovu koru. Brašno pomiješati s praškom za pecivo te dodati u smjesu maslacem. Tijesto ravnomjerno rasporediti po limu za pećenje. Napraviti snijeg te u njega dodati ostatak šećera, cimet i lješnjake. Ravnomjerno rasporediti po prvom sloju tijesta. Nožem lagano urezati kocke ili pravokutnike. Peći 12-15 minuta na 160 stupnjeva u zagrijanoj pećnici.
Energetska vrijednost: 35 kalorija po komadu
Izdvojeno
-
Budući da nije uvijek lako svoje osjećaje pretočiti u riječi, prikupile smo najljepše citate za Majčin dan kako bismo ti pomogle izraziti ljubav prema jednoj, jedinoj i nezamjenjivoj - mami.
-
Varivo od leće zbog svoje hranjivosti dobrodošlo je na trpezama u bilo koje doba godine
-
A posljednja četiri dana Biograd na Moru vratio se u vrijeme hrvatskih kraljeva. Povijesni hrvatski kraljevski grad organizirao je niz događaja i bogat program u povodu 1100 godina hrvatskog kraljevstva. Duh tog vremena posebno je dočarala povorka konjanika i povijesnih postrojbi na čelu s kraljem Tomislavom.
-
Donosimo priču o Zrmanji, krškoj ljepotici koja u toku dugom 69 kilometara skriva pravo bogatstvo, istodobno i slatkovodne i morske ribe. Posebna je zvijezda autohtona pastrva, a u potragu za njom krenuo je i HTV-ov reporter Edi Škovrlj.
Reci što misliš!