Bolji nego iz kutije:

Recept za danske kekse s maslacem

Božićne kekse s maslacem moguće je napraviti i u vlastitom domu, a za cijeli postupak neće vam biti potrebno više od 30 minuta...

U Danskoj je nemoguće zamisliti božićne blagdane bez
vaniljekranse, odnosno keksa s maslacem. Riječ je o finim i
prhkim keksima koji se tope u ustima, a koji se u hrvatskim
trgovinama obično mogu kupiti u metalnim kutijama.

Vaniljekranse je moguće napraviti i u vlastitom domu, a za cijeli
postupak neće vam biti potrebno više od 30 minuta,
prenosi punkufer.dnevnik.hr.

Sastojci:

– 250 grama brašna

– 200 grama maslaca

– 170 grama šećer

– 75 grama bademova brašna

– 1 veliko jaje

– 1 žlica limunove korice

– 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Električnim mikserom sljubite omekšali maslac sa šećerom dok
ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jaje, sitnu naribanu
limunovu koricu i ekstrakt vanilije.

3. U smjesu dodajte bademovo i obično brašno te sve dobro
smiješajte.Bademovo brašno možete napraviti i sami ako te
orašaste plodove sameljete u sitan prah u dobrom blenderu.

4. Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu, pa na namašćeni lim
za pečenje istisnite mekane prstene tijesta promjera oko 4
centimetra. Pripazite da ostavite slobodnog mjesta sa svake
strane keksa.

5. Tako pripremljene kekse pecite desetak minuta, odnosno dok ne
postanu zlatnosmeđi.

6. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail desk@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest