Lifestyle

recept dana

Ušteda? Za gulaš možete iskoristiti i goveđi rep

Ušteda? Za gulaš možete iskoristiti i goveđi rep
Pixabay

Kuhani krumpir, pire, njoki, široki rezanci ili palenta najbolji su prilog ovom jelu kojem ne nedostaje finih aroma i okusa...

Goveđi rep na gulaš jelo je puno okusa za koji je zaslužno dugo krčkanje na vatri. Recept počinje prženjem mesa na tavi kako bi bilo sočnije pa nikako nemojte preskočiti taj korak.

Gulaš možete napraviti u većem loncu – ili u pećnici na 150 stupnjeva, za što će biti potrebno oko četiri sata da omekša, prenosi punkufer.dnevnik.hr.

Kuhani krumpir, pire krumpir, njoki, široki rezanci ili palenta najbolji su prilog ovom jelu.

Sastojci za gulaš od goveđeg repa:

1,5 kg goveđeg repa isječenog na komade

1 glavica luka
100 g celera
1 velika mrkva
1 dl crnog vina
2 žlice mješavine začina
500 ml bujona
1 žlica soka od rajčice
brašno
1 lovorov list
sol, papar

Priprema gulaša od goveđeg repa:

Meso posolite i popaprite pa ostavite da stoji pola sata do sat na sobnoj temperaturi. Uvaljajte meso u brašno i kratko zapecite u tavi sa svih strana pa prebacite u lonac.

U tavu ulijte vino i miješajte kuhačom tako da rastopite mesne sokove s dna.

Luk sitno nasjeckajte i ispržite na ulju pa dodajte na kockice narezanu mrkvu i celer pa pržite još oko deset minuta miješajući.

Prelijte vinom iz tave pa ulijte dio bujona i mješavine začina. Dodajte i sok od paradajza. Kratko prokuhajte pa ulijte u lonac s mesom, dodajte još bujona i lovorov list pa kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko tri sata.

Prema potrebi, tokom kuhanja dolijte još bujona ili vode.

Nakon dva i pol sata prema želji možete dodati i kockice krumpira ili poslužite jelo uz palentu ili pire krumpir.

 


Reci što misliš!