Lifestyle

fit kantun

Skuša u konzervi bolja je opcija od tune

Skuša u konzervi bolja je opcija od tune

Skuša u konzervi bolja je opcija od tune: Evo zašto biste ju trebali jesti češće

Jedna od najboljih plavih riba koje možete izabrati je skuša. Sadrži puno omega-3 masnih kiselina, vitamina B12, proteina i minerala. Možete ju pronaći u gotovo svim trgovinama u konzerviranom obliku.

Ova riba dobro je poznata u našim krajevima, a nalazimo je i u Jadranskom moru. Stručnjaci preporučuju da se riba konzumira dva puta tjedno pa ako težite k tome, skuša će svakako biti bolji izbor od tune ili lososa.

Skuša sadrži dva puta više omega-3 masnih kiselina od lososa te je bogata selenom. Svakako, ako imate priliku, konzumirajte svježu skušu, ali odlična zamjena za to je upravo skuša iz konzerve.

Konzervirana skuša

Konzervirana skuša ima blaži okus od sardina ili inćuna.

Masnija je riba od tune pa je u konzerviranom obliku sočnija, posebice u maslinovom ulju. Uz to, skuša u konzervi nema intenzivan miris kao tuna.

Skuša u konzervi može biti s maslinovim uljem, biljnim uljem ili u vlastitom soku, a može biti file s ili bez kosti te može biti file skuše sa žara.

Broj kalorija i hranjivih vrijednosti ovisi o tome kako je skuša konzervirana.

Koji su benefiti skuše?

Konzumiranje skuše, svježe ili iz konzerve, može poboljšati zdravlje srca. Upravo zbog velike količine omega-3 masne kiseline u ljudskom tijelu može smanjiti krvni tlak, ali i razinu kolesterola.

Istraživanja su pokazala kako ljudi koji redovito jedu skušu imaju niži krvni tlak i nižu razinu kolesterola. Niži krvi tlak olakšava rad srca, a niža razina kolesterola utječe na manje nakupljanje masti u arterijama.

 


Reci što misliš!