Sezonsko povrće
Pečene paprike punjene feta sirom
Zavirili smo u Enciklopediju svjetske kuhinje i pronašli jedan pravi ljetni recept. Za 4 osobe trebat će vam: 4 crvene paprike, 50g brašna, 2 jaja, 90g feta sira, 2 žlice nasjeckanog peršina, 1 papričica, sol i papar
Dobro oprane paprike nožem zarežite po dužini te im odstranite sjemenke.
Rasporedite paprike na lim za pečenje i pecite ih na roštilju dok im kožicu ne prekriju tamni mjehurići.
Izvadite ih iz pećnice i ostavite da odstoje 10 minuta, pa ih ogulite.
U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, razmrvljeni sir, peršin, nasjeckanu papričicu, sol i papar.
Ovom smjesom napunite paprike.
Brašno začinite solju i paprom pa pospite paprike.
Pržite ih 8 minuta na laganoj vatri, pazeći da porumene ravnomjerno i da se nadjev ne izlije.
Ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite toplo.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Aminessov premium kamp smješten u Povljani na Pagu već osvaja brojne nagrade.
-
Visit Kolan poziva na "Advent u Kolanu" u subotu, 14.prosinca u 19:00 sati na Trgu kralja Tomislava u Kolanu, uživajte u preukusnoj hrani koju pripremaju učenici SŠ Bartul Kašić.
-
Na disco rock’n’roll tulumu u centru Šibenika protutnjat će Buč Kesidi kroz svoje hitove, ali i predstaviti nove pjesme. Bend je nastao 2013. godine, a čine je gitarist Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica.
-
Uoči nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, a povodom 35. obljetnice od premijernog prikazivanja, u kinoteku u petak 13. prosinca - jedan od najistaknutijih i najvoljenijih filmova svih vremena
Reci što misliš!