Lifestyle

savjeti

Sedam malih navika za ugodniji život

Sedam malih navika za ugodniji život
www.pixabay.com

Donosimo sedam malih navika koje će biti odlične za vaše emocionalno blagostanje.

Držite mobitel podalje od kreveta - sada će mnogi reći da im mobitel služi kao budilica. Razmislite o korištenju tradicionalne budilice, a mobitel maknite od sebe kada idete spavati. Također, potrudite se ujutro ne odgađati alarme jer tako se oslobađa kortizol, hormon stresa.

Prihvatite činjenicu da savršenstvo ne postoji - možda ovo zvuči kao klišej, ali je istina. Mišljenje da možemo biti savršeni lako se može pretvoriti u slabost. Činjenica je da nitko nije savršen, a i ne treba biti. Što prije prihvatite tu tvrdnju, život će vam biti lakši.

Prihvatite loše dane - ponekad je pokušaj popravljanja lošeg dana jednostavno besmislen i oduzima energiju. Umjesto da pokušavate popraviti loše dane, prihvatite činjenicu da se ne morate u svakom trenutku osjećati idealno. U redu je ponekad otkazaiti planove i reći ne zahtjevima koji se postavljaju pred vas. Činjenica je da je život sastavljen od dobrih i loših trenutaka, uzbuđenja i dosade.

Stvorite si noćnu rutinu - noćne rutine još su jedan mali korak koji može povoljno utjecati na vaše mentalno zdravlje. Primjerice, možete upaliti svijeću i kratko meditirati ili provesti 15 minuta čitajući knjigu. Sve opcije su dobre.

Večera najmanje tri sata prije odlaska na spavanje - ranija večera dobra je i za probavu i za miran sat. Potrudite se jesti najmanje tri sata prije spavanja kako bi razina inzulina bila najbolja moguća.

Vježbe disanja dok se tuširate - tuširanje je zapravo idealan početak dana i možete ga iskoristiti kao priliku da odradite vježbe disanja. Polako udahnite zrak i još sporije ga izdahnite. Budite svjesni tog trenutka.

Započnite dan kratkom šetnjom - činjenica je da mnogi među nama vani provode puno manje vremena nego što bi trebali, odnosno oko dva sata dnevno. Jutra su ta koja određuju ton čitavom našem danu i noći. Zato se potrudite odraditi barem kratku šetnju na svježem zraku prije 10 sati. Primjerice, parkiraje automobil malo dalje nego inače ili izađite iz javnog prijevoza nekoliko stanica ranije.


Reci što misliš!