
Zapečene, punjene i pikantne palačinke.
Sastojci:
– 2 jaja
– 3 dl vode
– 180 gr brašna
– 1 glavica crnog luka
– 400 gr mljevene junetine
– pola crvene i pola zelene paprike
– 2 režnja češnjaka
– 120 gr sira
– 1 žličica mljevene paprike
– 1 dl ulja
– mješavina začina
Priprema:
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno i vodu, dodati sol
i dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa.
Od te mase ispeći osam palačinki. Crni i bijeli luk, papriku
sitno nasjeckati i propržiti na malo ulja. Dodati mljeveno meso i
dinstati uz povremeno dodavanje vode sve dok meso ne omekša.
Na kraju dinstanja dodati crvenu papriku i začine po ukusu. Na
svaku palačinku nanijeti po žlicu mesnog fila, posipati sa malo
sira, pa urolati.
U podmazani pleh poredati po 4 palačinke i preliti ih polovinom
pripremljenog preljeva. Odozgo poslagati ostale palačinke i
preliti ih ostatkom preljeva. Peći u zagrijanoj pećnici na 200
stupnjeva dok ne porumene oko 30 minuta.
Preljev:
– 80 g margarina
– 2 žlice brašna
– 3 dl mlijeka
– 20 g parmezana
– 1 jaje
Priprema:
Otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Dodavati
mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se
ne dobije odgovarajuća gustoća (gušće nego tijesto za palačinke).
U ohlađen umak dodati umućeno jaje i parmezan i sve to dobro
promiješati i njime preliti palačinke.