Lifestyle

A'MARE HOTEL

Najbolji brunch u gradu? Naravno, u restoranu A'mare!

Najbolji brunch u gradu? Naravno, u restoranu A'mare!
A'mare hotel promo

Nova gastro priča, lokalna, ali sa svjetskim potpisom predstavljena je u zadarskom hotelu A'mare. Istoimeni restoran od kraja svibnja svakodnevno će imati brunch ponudu.

Chef Ivan Tartaro osmislio je koncept Brunch menija koji je dio priče u kojoj ljubav i strast prema namirnici pružaju gostima u periodu ranog ručka i kasne marende. Gdje s modernim pristupom prezentiraju jela koja se uklapaju u priču " Naša Spiza ".

Restoran A'mare predstavio najbolji brunch u gradu Restoran A'mare predstavio najbolji brunch u gradu

Ovaj brunch razlikuje se po tome što se bazira na potpuno drugačijoj obradi jela koja inače nisu često viđena na menijima. Od Sourdough kruh programa, domaćih peciva i zimnice, termičke obrade pod pekom i na otvorenoj vatri. Može se reći da je brunch meni uvid u trenutni a la carte meni u kojem sa strahopoštovanjem prema namirnici pokazuju ljubav prema hrani.

Stavke mijenjaju bazirano na sezoni i pristupačnost namirnice na tržnici, promoviraju lokalno, iskreno i inovativno. Od fermentiranih do od ležernih proizvoda, karta stavlja naglasak na ključnu rečenicu "From  farm to table ".

Među prvima ponudu bruncha su probali Suzy Josipović Redžepagić, jedna od najpoznatijih hrvatskih chefica Gracija Horvatin, poduzetnica i organizatorica sportskih događanja Zdenka Zrilić, glazbenica Marina Tomašević i brojni drugi.

Mladi chef Ivan Tartaro rođen je u Queens'u u Americi. Nakon srednje škole pokrenuo je svoju gastro karijeru. Radio je po malim restoranima na Manhattanu. S vremenom shvaća da je gastronomija njegov poziv. Kulinarstvo i hrana su postali su njegov univerzalni jezik kojim je gostima mogao izraziti svoju kreativnu strast i ljubav prema namirnici. Upisao je u French Culinary Institute, školu koja je povezana s Culinary Institute of America. Praksu je pak odradio po restoranima s Michellinovim zvjezdicama, po tapas barovima i hotelima. 

„Nakon 23 godine u Americi odlučio sam se vratiti doma. U potpunosti se posvetiti svojim korijenima, iako sam proveo cijeli život oko naše hrane i spize, nisam mogao mirno spavati dok ne otkrijem što je u biti hrvatska kuhinja!“ – govori Ivan Tartaro i dodaje: „Nakon tri godine provedene u Zagrebu, pozvalo me more gdje je sve započelo. Ta strast i ljubav koju sam doživio kao dječak tijekom godišnjeg odmora i ljetovanja. U A'mare kuhinji se baziram na Dalmaciju i Mediteran, od Maroka do Turske, koju utjecajem oblikuju naša jela, što ima i što nema na našim tanjurima što može još detaljnije predstaviti naš identitet!“

Zahvaljujući tome što je proveo većinu svog života u Americi, Ivan gleda namirnice i hranu drugačije. „Tradicija je repeticija, ako ono što otkrijem i prezentiram na tanjur, ne treba nužno biti uklesano u kamen, ali nastojim našu hranu uzdići tamo gdje bi trebala biti. Jednostavno ja najbolje, jednostavno je iskreno. Ponekad treba ići par koraka unazad da vidimo što nam je zaista ispred nosa. E to je moj posao, zato sam došao doma. Sve dublje i dublje ulazim u tu priču, identificiranje sebe, naše regije, naše tradicije, ali na svoj način!“

Multifunkcionalni prostor A'mare bara, lounge prostora i restorana proteže se na 350 m2. Samo ulaz odaje dojam da se radi o mjestu koje je otvoreno prema svima. Njegova izvedba jednako je privlačna i za danjeg svijetla kao i noću. Spoj industrijskog dizajna, izvrsnih rasvjetnih rješenja i mnoštva biljaka pravo je osvježenje Trgu koji tek čeka neku svoju novu priču.

Jednom kad uđemo u sam prostor, našu će pažnju privući 8-metarski bar, čiji je gornji dio napravljen od microtopping materijala poput betona, koji zajedno s restoranom osvjetljava čak 118 lampica te 24 velika bijela lustera. Rješenja drvenih polica, kao i kombinacije željeza te ostalih materijala ovaj prostor čine izvrsnom cjelinom.

Pomalo skriven, smješten u Ulici bana Josipa Jelačića 4a, A'mare poziva sve Zadrane te goste ovog grada na novo gastro putovanje koje će dugo pamtiti.


Reci što misliš!