Lifestyle

Za dame

Mineralni puder: Uz ovih par trikova kod šminkanja, lako ćete ga nanijeti

Mineralni puder: Uz ovih par trikova kod šminkanja, lako ćete ga nanijeti
Unsplash

Da bi mineralni puder izgledao na licu kao druga koža, potrebno je primijeniti neke trikove kod šminkanja.

Mineralni puder postao je u posljednjem desetljeću sve popularniji proizvod za njegu kože i šminkanje, posebno među osobama s osjetljivom kožom.

Ovaj puder sastoji se od prirodnih minerala poput cinkovog oksida, titanijevog dioksida, željezovog oksida i bismuta oksiklorida.

Ovi minerali su zdrobljeni u fini prah koji se nanosi na lice kako bi se postigao ujednačen ten i matiran izgled kože.

 

Zašto je dobar mineralni puder?

Zašto koristiti mineralni puder? Postoji nekoliko razloga zašto bi se mineralni puder trebao koristiti kao dio rutine njege kože i šminkanja.

 

1. Prirodni sastojci

Mineralni puder se sastoji od prirodnih minerala, što ga čini sigurnim za upotrebu na koži i manje je vjerojatno da će uzrokovati iritaciju ili alergijske reakcije.

 

2. Ne čepi pore

Mnogi tradicionalni proizvodi za šminkanje prepuni su konzervansa i drugih štetnih sastojaka koji mogu uzrokovati mrlje i začepljene pore.

S druge strane, mineralna šminka obogaćena je sastojcima poput gline i cinka koji uravnotežuju vašu kožu. Nekomedogena je što znači da ne bi trebala izazvati prištiće niti začepiti pore.

 

3. Zaštita od sunca

Mineralni puderi obično sadrže cinkov oksid i/ili titanijev dioksid, koji su fizički filteri za sunčevu svjetlost i pružaju zaštitu od štetnih UV zraka.

 

4. Matiranje kože

Mineralni puder ima matirajući učinak na kožu, što ga čini idealnim za osobe s masnom kožom ili onima koji žele postići matirani izgled.

 

5. Pokrivanje nepravilnosti

Mineralni puder može pokriti razne nepravilnosti na koži, poput akni, mrlja od sunca ili tamnih kolutova ispod očiju.

 

6. Dugotrajnost

Mineralni puder obično traje dulje na koži od drugih vrsta pudera, što znači da vam neće trebati nanositi ga toliko često.

 

7. Izgleda sjajno na kameri

Ova vrsta pudera idealna je ako ste puno ispred kamere jer sadrži reflektirajuće čestice koje mogu stvoriti prekrasan sjaj i naglasiti prirodan sjaj kože.

Ovo je posebno korisno kada želite postići blistav izgled kože na fotografijama ili video snimkama.

 

Kako se koristi mineralni puder?

Prije nanošenja bilo kojeg pudera, pa tako i mineralnog, očistite kožu i nanesite hidratantnu kremu ili primer ako je to potrebno.

Ovo će osigurati glatku površinu za nanošenje pudera i pomoći u njegovoj dugotrajnosti. Zatim odaberite pravi alat.

 

Za nanošenje mineralnog pudera možete koristiti kist ili spužvicu za šminkanje, ovisno o tome je li riječ o puderu u prahu ili o tekućoj verziji.

Odabir pravog alata ovisi o osobnim preferencijama i teksturi pudera. Ako imate suhu kožu, koristite kist s mekanim vlaknima, dok bi kist s gustim vlaknima bio idealan za masniju kožu.

 

Nanesite puder u malim količinama. Umjesto da nanosite velike količine odjednom, bolje je nanijeti malo po malo. To će vam omogućiti postupno građenje pokrivenosti i smanjiti mogućnost prekomjernog nanošenja pudera.

Nakon što ga nanesete, lagano ga utapkajte u kožu umjesto da ga trljate. To će pomoći u postizanju prirodnijeg izgleda, a istovremeno će spriječiti nanošenje previše pudera na određena područja.

Ako želite prekriti nepravilnosti poput tamnih kolutova ispod očiju ili akni, nanesite malo dodatnog pudera na ta područja.

 

I na kraju možete nanijeti puder u prahu kako biste fiksirali tekući puder.

Tako ćete osigurati dugotrajnost. Kada koristite mineralni puder, važno je biti umjeren s količinom koju nanosite.

Previše pudera može ostaviti težak i neugodan osjećaj na licu, dok premalo pudera može nepravilnosti ostaviti vidljivima.


Reci što misliš!