Lifestyle

tiktok

Mama otkrila kako je djecu uspjela odviknuti od pelena u samo tri dana

Mama otkrila kako je djecu uspjela odviknuti od pelena u samo tri dana
www.profimedia.hr

Odvikavanje djeteta od pelene nije nimalo jednostavan proces, ali ova mama tvrdi da joj je upravo to pošlo za rukom u roku od samo tri dana. Hollin Parkinson, koja je majka troje djece, raspravljala je o svojoj metodi u videu na TikToku koji je već dosegao 3.3 milijuna pregleda.

Snimku je započela žaleći se kako ne može podnijeti mijenjanje pelena nakon što su njezina djeca navršila godinu dana. "Morate biti psihički spremni zatvoriti se u kuću na tri dana i naučiti dijete kako da bude bez pelene", objasnila je Parkinson otkrivši kako se za razdoblje odvikavanja od pelena pripremila kupujući razne vrste sokova i hrane s visokim sadržajem vlakana kako bi probava djece bila redovita.

''Ovo razdoblje zahtijeva vašu punu pozornost. Mislim, čak ni ne gledate u svoj telefon. Sa sve troje djece telefon je bio daleko od mene, bila sam uključena s njima na podu slažući slagalice, igrajući se autićima i ništa mi nije bilo u rukama kako bih im mogla stalno biti dostupna'', kaže.

Nakon tri dana kada su njezina djeca jela hranu pogodnu za crijeva dok je ona reagirala na svaku njihovu potrebu da koriste kahlicu, Parkinson tvrdi da je bila uspješna u svojim nastojanjima da ih odvikne od pelene. Kasnije je otkrila da su savjeti za odvikavanje došli od sjajnih roditelja koji su isprobali ove trikove prije nje.

U videu, mama je otkrila da je naučila prepoznati dječje znakove koji su joj govorili da moraju ići na kahlicu, poput skidanja pelena u vrijeme spavanja. Isto tako, tvrdi da je ključno da roditelji s djecom razgovaraju o ukidanju pelena i korištenju kahlice ili WC-a. Njezin video u kratkom je vremenu postao viralan, a usput joj se javilo i mnogo roditelja koji su joj zahvalili na korisnim savjetima.

''Tvoji savjeti spasili su mi život i uistinu imaju smisla'', ''Zahvaljujući ovom videu, uspjela sam odviknuti svoju djecu, ali i troje nećaka od pelena. Moj sin je imao godinu dana, a kći niti toliko. Hvala ti'', samo su neki od pozitivnih komentara.

Međutim, taktika ove mame u stilu zaključavanja u kući na puna tri dana nije se svidjela svim roditeljima jer, kako kažu, za neke od njih nije izvediva.

"Ja sam samohrana majka koja radi svaki dan i ne može biti kod kuće tri dana bez prestanka. Nikoga nemam da mi pomogne, lakše mi je mijenjati pelene'', napisala je jedna mama.


Reci što misliš!