Lifestyle

recept dana

Fantazija: Proljetni tiramisu sa šumskim voćem

Fantazija: Proljetni tiramisu sa šumskim voćem

Zaboravite na klasični i zaljubite se u ovaj proljetni tiramisu sa šumskim voćem!

Tiramisu je jedan od onih bezvremenskih gastronomskih klasika koje nam je uvijek drago vidjeti poslužene na stolu.

Spoj kremastog mascarponea, laganog okusa kave i prodornog ruma uvijek nas iznova osvoji pa ne čudi da su slastičari kreirali i brojne twistove na ovaj recept.

Tako smo već kušali tiramisu s jagodama i tiramisu s okusom kokosa, a sad je došlo vrijeme i za jednu osvježavajuću inačicu ovog deserta.

Naime, Jolie nudi recept za tiramisu sa šumskim voćem koje će naše okusne pupoljke uvesti u proljetno doba, a priprema je jednostavna i vrlo brza.

Može li bolje od toga?

Sastojci:

4 jaja
8 žlica šećera
40 piškota
500 g mascarpone sira
malo ruma
300 g šumskog voća
kakao za dekoraciju

Postupak pripreme:

Bjelanjke umutite s četiri žlice šećera u čvrsti snijeg, a u drugoj posudi umutite četiri žumanjka s četiri žlice šećera (kuhati sve zajedno na pari dok se šećer ne otopi). U žumanjke dodati mascarpone sir, sve skupa umutiti, a zatim u tu kremu dodati snijeg od bjelanjaka i nježno špatulom povezati dok ne dobijete glatku smjesu.
Šumsko voće prokuhati s malom žličicom maslaca, vanili šećera i malo ruma. Također, skuhajte kavu i stavite u nju malo ruma, ostavite je da se slegne i ohladi.
Uzeti piškote i jednu po jednu umakati u tekućinu od kave i ruma. Zatim na pladanj/posudu slagati red piškota, red šumskog voća i red kreme te ponavljati dok ne potrošite sve sastojke. Zadnji sloj kolača neka bude krema koju ćete prije posluživanja dodatno posipati s kakaom i zatim ostaviti par sati u hladnjaku da se kolač dobro stegne.