recept dana
Fantazija: Proljetni tiramisu sa šumskim voćem
Zaboravite na klasični i zaljubite se u ovaj proljetni tiramisu sa šumskim voćem!
Tiramisu je jedan od onih bezvremenskih gastronomskih klasika koje nam je uvijek drago vidjeti poslužene na stolu.
Spoj kremastog mascarponea, laganog okusa kave i prodornog ruma uvijek nas iznova osvoji pa ne čudi da su slastičari kreirali i brojne twistove na ovaj recept.
Tako smo već kušali tiramisu s jagodama i tiramisu s okusom kokosa, a sad je došlo vrijeme i za jednu osvježavajuću inačicu ovog deserta.
Naime, Jolie nudi recept za tiramisu sa šumskim voćem koje će naše okusne pupoljke uvesti u proljetno doba, a priprema je jednostavna i vrlo brza.
Može li bolje od toga?
Sastojci:
4 jaja
8 žlica šećera
40 piškota
500 g mascarpone sira
malo ruma
300 g šumskog voća
kakao za dekoraciju
Postupak pripreme:
Bjelanjke umutite s četiri žlice šećera u čvrsti snijeg, a u
drugoj posudi umutite četiri žumanjka s četiri žlice šećera
(kuhati sve zajedno na pari dok se šećer ne otopi). U žumanjke
dodati mascarpone sir, sve skupa umutiti, a zatim u tu
kremu dodati snijeg od bjelanjaka i nježno špatulom povezati dok
ne dobijete glatku smjesu.
Šumsko voće prokuhati s malom žličicom maslaca, vanili šećera i
malo ruma. Također, skuhajte kavu i stavite u nju malo ruma,
ostavite je da se slegne i ohladi.
Uzeti piškote i jednu po jednu umakati u tekućinu od kave i ruma.
Zatim na pladanj/posudu slagati red piškota, red šumskog voća i
red kreme te ponavljati dok ne potrošite sve sastojke. Zadnji
sloj kolača neka bude krema koju ćete prije posluživanja dodatno
posipati s kakaom i zatim ostaviti par sati u hladnjaku da se
kolač dobro stegne.
Izdvojeno
-
U ugodnoj i veseloj atmosferi Dječji vrtić Latica 21. ožujka proslavio je svoj 32. rođendan.
-
Hrvatska daljinsku plivačicu Dinu Levačić (27) koja je nedavno preplivala 23 kilometra dug Cookov prolaz u Novom Zelandu, u srijedu je Mravincima kod Solina u prepunom parku priređen svečani doček.
-
Knjiga "Arsen - Sjećanja" Diane Šetka, predstavljena u srijedu u Zagrebu, biografija je velikog umjetnika Arsena Dedića o kojemu kroz svoja intimna sjećanja i sa zajedničkom porukom "takvog smo ga voljeli, takvog ćemo ga pamtiti" govore njegovi kolege i prijatelji.
-
Nutricionisti su također ljudska bića, pa tako i oni osjećaju žudnju za hranom i napade gladi baš kao i svi mi. Međutim, oni nemaju drugog izbora nego dati sve od sebe da se klone tih neodoljivih slatkih i slanih poslastica jer moraju prakticirati ono što propovijedaju i savjetuju drugima.
Reci što misliš!