Lifestyle

Savjeti za ''jači'' spol

Evo kako do lijepe i muževne brade bez problema s kožom

Evo kako do lijepe i muževne brade bez problema s kožom
Senzacionalno.hr

Za njegu trebate sredstvo za piling, šampon za pranje lica u skladu s tipom kože, odgovarajući tonik i hidratantnu kremu. Češljajte je i čistite svakodnevno da izbjegnete probleme s kožom.

Za uzgoj lijepe i muževne brade potrebno je vremena i strpljenja. Potrebno ju je češljati baš svaki dan, kako se dlake ne bi zapetljale te lagano masirati lice za vrijeme pranja, kako biste spriječili zatvaranje pora i zadržavanje prljavštine u porama kože ispod brade.

Povremeno možete napraviti i piling kože, da skinete mrtve stanice kože s lica ispod brade.

 

Šampon za pranje lica mora biti prilagođen tipu kože, ovisno o tome je li riječ o masnoj ili suhoj, osjetljivoj koži. Lagano umasirajte šampon u bradu. Najbolji rezultat postić ćete ako lice masirate i ispirete mlakom vodom te vodite računa da na kraju u potpunosti isperete šampon iz brade.

Potom očistite kožu lica te posebno ispod brade tonikom. Važno je da to bude nekomedogeno sredstvo, što znači da ne pogoduje stvaranju akni.

U slučaju da se ispod brade razvije seboreični dermatitis (crvenilo kože), obavezno nabavite sredstvo za pranje lica s ketokonazolom koje će spriječiti razvoj gljivica i ublažiti crvenilo. Koristite ga dok problemi ne prođu, pa nastavite sa šamponom za osjetljivu kožu.

 

Nakon svakog pranja lice treba namazati hidratantnom kremom. Ne pretjerujte s količinom kreme i dobro ju umasirajte u područje ispod brade, da ne bi ostali masni 'otočići' na licu.

Naravno, svakih nekoliko dana škaricama trebate pošišati vrhove dlaka koji strše iz brade, da bi izgledala uredno. 


Reci što misliš!