Lifestyle

zdravlje

Muče vas sinusi? Isprobajte kinesku metodu koja ublažava bolove

Muče vas sinusi? Isprobajte kinesku metodu koja ublažava bolove
Thinkstock

Problemi sa sinusima mogu biti izrazito bolni i popraćeni neugodnim simptomima i senzacijama, osobito kada su povezani s alergijama. Za ublažavanje boli možete isprobati akupresuru, drevnu kinesku metodu staru oko 2000 godina.

Akupresura se temelji na pritisku određenih točaka na tijelu ili licu, a u ovom slučaju pomaže u ublažavanju simptoma alergije poput bolova u sinusima, pritiska, začepljenosti, povraćanja i jakih glavobolja. Akupresura se može primijeniti uz lijekove koje Vam je propisao liječnik, prenosi b92.

Praksa akupresure temelji se na činjenici da dodirivanje određenih točaka potiče cirkulaciju pozitivne Ki energije koja teče kroz 14 meridijana u tijelu. Donosimo vam 6-minutnu akupresurnu metodu koja može pomoći u ublažavanju tegoba uzrokovanih začepljenim sinusima.

Kako izvoditi 6-minutnu akupresurnu tehniku ​​za bol u sinusima?

Dva su mjesta na licu na koja možete primijeniti nježan, ali čvrst pritisak. Prvi korak uključuje korištenje kažiprsta obje ruke kako biste pritisnuli početak nosa, prostor između obrva. Nakon toga pritisnite početak svake obrve, kako biste oslobodili pritisak na čelo. Držite obje točke tri minute, za brze rezultate.

Postoje četiri para sinusnih šupljina u vašoj glavi, povezanih uskim prolazima. Sinusi proizvode rijetku sluz koja se cijedi iz nosa. Pomaže održavati nosne prolaze čistima i sprječava bakterije. Međutim, zbog alergija i infekcija, prolazi se začepe što uzrokuje začepljenje sinusa. Uz akupresuru, sljedeći prirodni lijekovi mogu pomoći kod boli uzrokovane začepljenjem sinusa:

Udisanje pare

Suhi zrak i sinusi povećavaju pritisak i uzrokuju glavobolje i migrene. Udisanje nad parom dodaje potreban zrak i potiče otčepljenje sinusa.

Zagrijte vodu dok ne zakipi, zatim stavite ručnik na glavu, pa polako pomičite glavu prema posudi s vodom, ali držite razmak od 15 centimetara da se ne opečete. Nemojte se forsirati, već se izložite pari koliko god želite. U vodu možete dodati i začinsko bilje poput bosiljka, majčine dušice ili morske soli.

Još jedan uobičajeni tretman za pritisak u sinusima i začepljenost sinusa je ispiranje fiziološkom otopinom.

Kvaliteta sna

Dobar san pomaže tijelu da se samo izliječi Prema zdravstvenim stručnjacima, kada ste odmorni, vaše tijelo može proizvesti više bijelih krvnih stanica potrebnih za napad na viruse i druge bakterije.

Hidratacija

Bitno je piti dovoljno vode i ostati hidrirani.


Reci što misliš!