Lifestyle

savjeti

Bojite se da s putovanja ne donesete stjenice? Evo rješenja i za to

Bojite se da s putovanja ne donesete stjenice? Evo rješenja i za to
Grgo Jelavic/PIXSELL

Svi se možemo složiti da mrzimo bube, zar ne? Čak i ako poštujete njihovu ulogu u životnom krugu ili bilo čemu drugom, vjerojatno ih ne volite vidjeti u svom domu.

Svaka razumna osoba također ne bi pozdravila pogled na njih u hotelu ili apartmanu za, a posebice invazivne štetočine koju je teško eliminirati poput stjenica.

Koliko god to moglo ometati vaše planove za opuštanje, najgori mogući scenarij je nesvjesno ponijeti bube sa sobom s odmora. Evo kako to izbjeći.

Pažljivo provjerite sobu

Osim čišćenja, trebali biste provjeriti svoju hotelsku sobu čim uđete i pogledate ima li u njoj znakova buba.

Abarb Pest Services predlaže da pogledate šavove vašeg madraca za aktivnost stjenica (njihov izmet izgleda kao male crne točkice koje će se razmazati kada ih pokušate obrisati).

Provjerite ima li na podu i u blizini ormarića malog izmeta koji bi mogao ukazivati ​​na žohare. Provjerite ima li u mini hladnjaku i pultovima mrava. Ako išta uočite, nazovite recepciju i bježite odatle.

Snimite fotografije kako biste dokumentirali ono što ste pronašli, zatražite povrat novca i, ako je moguće, potpuno promijenite hotel. Ako se potvrdi aktivnost stjenica, prijavite to, piše LifeHacker.

Zamotajte sve svoje stvari

Želite biti sigurni da sve što ste spakirali ostane bez štetočina koje autostopiraju.

To može uključivati ​​korištenje plastičnih vrećica ili samoljepljive folije za odvajanje čiste i prljave odjeće u vašoj prtljazi, plus toaletnih potrepština. Travel Noire također preporučuje korištenje tvrdih kofera ili platnenih torbi od vinila koje se lako čiste dezinficijensom, za razliku od platnenih torbi.

Držanje svega odvojenog i u hermetički zatvorenom omotu pomoći će vam da uočite sve napadače i ostavite ih, nadajmo se, u hotelu.

Konačno, ne držite svoju prtljagu na podu, a također je držite podalje od površina poput kreveta, kauča ili stolca. Upotrijebite policu za prtljagu ili, ako je nema, stol kako biste svoju odjeću i stvari držali podalje od poda i mjesta gdje se kukci najvjerojatnije gnijezde.

Odmah operite sve stvari ako pronađete stjenice

Ako ste se upravo vratili kući nakon boravka u hotelu prepunom stjenica, prva na vašem popisu obveza trebala bi biti zgrabiti odjeću u plastičnim omotima ili vrećicama iz svoje prtljage i ubaciti je u sušilicu, savjetuje Abarb Pest Services. Koristite najvišu postavku i ostavite stvari 30 do 60 minuta kako bi temperatura ubila stjenice, žohare i druga stvorenja.

Temeljito usisajte svoju prtljagu i obrišite je standardnim proizvodima za čišćenje. Ako ste uistinu zabrinuti (osobito zbog stjenica), svoju prtljagu možete tretirati pesticidima ili je očistiti parom (ili oboje).


Reci što misliš!