Lifestyle

savjeti

Izbjegavajte je! Ovo je najčešća pogreška kod kuhanja tjestenine

Izbjegavajte je! Ovo je najčešća pogreška kod kuhanja tjestenine
Pexels

Prema engleskom slavnom kuharu Aldu Zilliju, specijaliziranom za talijansku kuhinju, iako spremanje tjestenine zvuči prilično jednostavno ili barem tako mislimo, postoji mnogo grešaka koje radimo kada je u pitanju ova hrana.

Slavni Aldo Zilli, objasnio je da je prekuhavanje tjestenine najčešća pogreška s kojom se susreće, kako kod profesionalnih kuhara tako i kod amatera. Ali, srećom postoji vrlo jednostavno rješenje.

“Mnogi restorani prekuhaju tjesteninu, pa je poslužuju takvu, a kuhanje ovog jela treba završiti u umaku”, kaže Aldo.

Ako radite ovo jelo, skuhajte tjesteninu dvije minute manje, zatim ju dodajte u umak s vodom u kojoj ste ju spremali i završite njezino kuhanje u umaku, kako bi imala priliku upiti sve okuse, objašnjava Zilli.

Aldo dodaje i da se kuhana tjestenina nikada ne smije ispirati pod hladnom vodom jer se tako ispire škrob, koji pomaže vezati umak, kao i okus same tjestenine.

Također, treba paziti na pravilan omjer tjestenine i vode kod kuhanja jer je to ključno za dobro kuhanu tjesteninu. Ona zahtijeva puno prostora da se proširi dok se kuha, stoga je i veća posuda neophodna, što sprječava da se slijepi u kipućoj vodi.

Ne treba zanemariti ni redovito miješanje kako bi se sve ravnomjerno skuhalo, ali i izbjegle grudice, donosi The Sun, a prenosi 24 sata.


Reci što misliš!