Lifestyle

#savjetnik

Trikovi za tenisice bez neugodnog mirisa

Trikovi za tenisice bez neugodnog mirisa
PEXELS

Ako imate tenisice koje nosite svaki dan, vrlo je vjerojatno da će, posebno sada po vrućinama, početi širiti neugodne mirise, no srećom postoji nekoliko savjeta s kojima ćete ih lako i jednostavno i riješiti se nepoželjnih mirisa.

Prašak za pecivo je vrlo učinkovit u uklanjanju mirisa, a većina ga ima u svojoj kuhinji. Ono što trebate napraviti je u stare hulahupke ubaciti nekoliko mjerica praška za pecivo, zavezati ih i staviti u cipele, piše Express.

Osim toga, možete u cipele staviti i dvije ili tri neiskorištene vrećice čaja, ovisno o tome koliko zaudaraju, i ostaviti da stoje 24 sata.

Treća stvar koju možete napraviti kako biste uklonili neugodne mirise je upotrijebiti deterdžent za pranje rublja i ocat. Ako se tenisice mogu prati u perilici rublja, stavite ih na laganu temperaturu s malom količina deterdženta za rublje i jednom čašom octa. Nemojte dodavati omekšivač jer bi ih on mogao uništiti, a nakon što se operu, tenisice stavite da se suše na suncu.

Neki savjetuju i da tenisice stavite u zamrzivač; prvo s njih uklonite svu prljavštinu, zatim ih zamotajte u plastičnu foliju i na nekoliko sati stavite u zamrzivač. Hladnoća dokazano djeluje kod uklanjanja mirisa, a folija će zaštititi hranu od kontaminacije.

Posljednji savjet uključuje zdjelicu i alkohol, a vrlo je jednostavan; napunite zdjelicu alkoholom, natopite komadić vate i alkohol nanesite na potplat cipele dok ga potpuno ne prekrijete. Budući da je prirodni antiseptik, alkohol će dezinficirati cipelu i ‘isušiti’ miris, prenosi Večernji list.


Reci što misliš!

 Izdvojeno