Lifestyle

savjeti

Jednostavan trik kako osloboditi sobno bilje od biljnih ušiju

Jednostavan trik kako osloboditi sobno bilje od biljnih ušiju

Prvi korak je najvažniji, a to je izolacija biljke za koju sumnjate da je zaražena biljnim ušima. Sklonite je podalje od ostalih biljaka sve dok niste sigurni da ste se riješili štetnika

S dolaskom hladnijeg vremena i promjenom temperature na sobne biljke često se “nalijepe” razni nametnici, a najčešće je riječ o biljnim ušima.

Ako vaša biljke ima biljne (lisne) uši, evo par provjerenih poteza koji će vam pomoći u borbi s ovim dosadnim štetnicima. Prvi korak je najvažniji, a to je izolacija biljke za koju sumnjate da je zaražena biljnim ušima. Sklonite je podalje od ostalih biljaka sve dok niste sigurni da ste se riješili štetnika, piše Living.hr.

Ako mislite da su samo neki listovi zahvaćeni, uklonite ih. Ako pak uočite da su se biljne uši proširilie na cijelu biljku, obavezno izvadite biljku iz tegle i detaljno pregledajte korijen. Ako je počeo truliti pokušajte spasiti biljku tako da bolesne dijelove odrežete.

Listove očistite od biljnih ušiju tako da preko listova prijeđete vatom natopljenom u alkohol. Nakon toga obavezno listove isperite vodom.


Reci što misliš!