Lifestyle

mljac!

Američki chef otkrio tajnu hrskave slanine

Američki chef otkrio tajnu hrskave slanine
Thinkstock

Kako bi od omiljene namirnice dobili još sočniju i hrskaviju varijantu, pokušajte slaninu skuhati. Prema američkom kuharu Roiceu Bethelu, jednostavan trik rezultirat će sjajnim jelom

Kako bi od omiljene namirnice dobili još sočniju i hrskaviju varijantu, pokušajte slaninu skuhati. Prema američkom kuharu Roiceu Bethelu, jednostavan trik rezultirat će sjajnim jelom.

Objašnjavajući svoju metodu, kaže kako svaki komad slanine ima dva dijela, mišić kao tamni dio i masnoću koja je bijeli dio.

- Mišići se vrlo brzo kuhaju, masnoći treba više vremena. Ovo se može spriječiti ako dodate vodu dok kuhate, jer to sprječava postizanje previsoke temperature, dajući masnoći dovoljno vremena da se otopi, što znači da će se mišići i salo kuhati jednako vrijeme, a slanina će biti ravnomjerno hrskava - pojasnio je.

Kada voda potpuno ispari, prema kuharu, slanina postaje lijepa i hrskava, meso neće biti prepečeno niti zagorjelo, a masnoća će se savršeno otopiti pa je rezultat fin i hrskav obrok.


Reci što misliš!