stara mudrolija
Ovako se pravilno kuha turska kava
Ovako se pravilno kuha turska kava: Probajte na stari način – bolju nikad niste pili!
Prvo i osnovno, za dobru tursku kavu potrebna je kvalitetna mješavina i zato nemojte štedjeti na njoj – pijete je iz zadovoljstva, a ne iz prijeke potrebe!
Drugo, malo tko zna da za tursku kavu na početku voda ne treba proključati! U džezvi se voda zagrijava tik do vrenja pa se sklanja s peći.
Dio vode odlijeva se u šalicu, a u ostatak se dodaje kava (po jednu bogatu žličicu za svaku šalicu ili više ako su šalice veće ili volite vrlo jaku kavu).
Promiješajte da nema grudvica pa vratite na vatru i kad naraste do ivice džezve ponovo sklonite s vatre i dodajte vodu koju ste na početku odlili.
Opet vratite na vruću ploču i ostavite da provri.
Sklonite s peći, pričekajte nekoliko sekundi i dodajte žličicu hladne vode. Tada je kava spremna za posluživanje
Izdvojeno
-
Utakmica 17. kola HNL-a između nogometaša Istre 1961 i Šibenika je bila protkana brojnim prilikama i preokretima, a na kraju je završila bez pobjednika 3-3 (1-2).
-
U trećem i posljednjem tekstu u seriji o sigurnim i pravednim granicama planetarnih resursa bavimo se putokazima ostvarivanja ovih progresivnih društvenih i ekoloških ciljeva.
-
Iako smo skloni gastritisom nazvati svaku bol u gornjem dijelu želuca, riječ je o posebnom stanju čija se dijagnoza potvrđuje histološkim pregledom tkiva.
-
Tri školska sindikata koja su u subotu održala prosvjed u Zagrebu zbog nezadovoljstva novim Zakonom o plaćama te sustavom ocjenjivanja poručila su da se njihovi koeficijenti moraju redefinirati i da se mora odustati od postojećeg koncepta ocjenjivanja njihova rada jer je neprovediv.
Reci što misliš!