#recept
Chilli con carne u ljetnoj varijanti
Donosimo recept za 4 porcije ukusnog jela koje paše i po ljetnim vrućinama
Sastojci (4 porcije)
500 g K-Purland junećeg mljevenog mesa
1 veći luk (usitnjen)
3 režnja češnjaka (usitnjen)
1 velika mrkva (usitnjena)
1 manja tikvica
1 crvena paprika (usitnjena)
1 šalica kukuruza
400 g svježe rajčice (usitnjene)
400 g crvenog konzerviranog graha
3 dl temeljca (po želji)
2 čili papričice
0.5 glavice manjeg celera
1 žlica maslinova ulja
1 žličica čilija ili kajenskog papra u prahu
1 žličica crvene paprike u prahu
sol i papar
4-6 tortilja
Priprema
1
Na srednje jakoj vatri pirjajte na maslinovom ulju usitnjen luk, mrkvu i celer dok malo ne omekšaju.
2
U međuvremenu ugrijte (na jačoj vatri) drugu dublju tavu i ubacite meso. Pirjajte uz često miješanje dok ne potamni.
3
Dodajte omekšalo povrće, češnjak, svježu papriku, kukuruz, čili papričicu i sve začine. Pirjajte oko 5 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte rajčicu a nakon 5 minuta i temeljac. Kad sve zakuha smanjite vatru i kuhajte oko 40 minuta ili dok se sve malo ne zgusne.
4
Miješajte povremeno kako se namirnice ne bi zalijepile za dno posude. Za kraj ubacite sitnije narezane tikvice i grah te kuhajte dodatnih 10 minuta.
5
Poslužite uz tortilje koje ste prethodno lagano zagrijali na običnoj tavi.
izvor: Kaufland
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!