Lifestyle

#recept

Chilli con carne u ljetnoj varijanti

Chilli con carne u ljetnoj varijanti

Donosimo recept za 4 porcije ukusnog jela koje paše i po ljetnim vrućinama

Sastojci (4 porcije)

500 g K-Purland junećeg mljevenog mesa
1 veći luk (usitnjen)
3 režnja češnjaka (usitnjen)
1 velika mrkva (usitnjena)
1 manja tikvica
1 crvena paprika (usitnjena)
1 šalica kukuruza
400 g svježe rajčice (usitnjene)
400 g crvenog konzerviranog graha
3 dl temeljca (po želji)
2 čili papričice
0.5 glavice manjeg celera
1 žlica maslinova ulja
1 žličica čilija ili kajenskog papra u prahu
1 žličica crvene paprike u prahu
sol i papar
4-6 tortilja

Priprema

1

Na srednje jakoj vatri pirjajte na maslinovom ulju usitnjen luk, mrkvu i celer dok malo ne omekšaju.

2

U međuvremenu ugrijte (na jačoj vatri) drugu dublju tavu i ubacite meso. Pirjajte uz često miješanje dok ne potamni.

3

Dodajte omekšalo povrće, češnjak, svježu papriku, kukuruz, čili papričicu i sve začine. Pirjajte oko 5 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte rajčicu a nakon 5 minuta i temeljac. Kad sve zakuha smanjite vatru i kuhajte oko 40 minuta ili dok se sve malo ne zgusne.

4

Miješajte povremeno kako se namirnice ne bi zalijepile za dno posude. Za kraj ubacite sitnije narezane tikvice i grah te kuhajte dodatnih 10 minuta.

5

Poslužite uz tortilje koje ste prethodno lagano zagrijali na običnoj tavi.

izvor: Kaufland

 


Reci što misliš!