#savjeti
Trik od deset lipa s kojim će lubenica biti još sočnija
Kraljica ljeta, osvježavajuća i sočna lubenica mnogima je omiljeno voće kada je vruće. Uz jedan dodatak koji sigurno imate u kuhinji lubenica će postati još sočnija i ukusnija.
Fina lubenica ljeti donosi veliko osvježenje, a volimo je i zato što hidratizira organizam. Kad god vam je potrebna niskokalorična okrepa, najbolje što možete napraviti jest posegnuti za lubenicom koju ste rashladili u hladnjaku.
Uz jedan neočekivani dodatak lubenica će postati još ukusnija i sočnija: narezane komade lubenice jednostavno začinite s malo soli.
Možda vam zvuči čudno soliti vodenastu voćku kao što je lubenica, ali sjetite se klasične talijanske kombinacije dviju namirnica koje idu savršeno jedna s drugom – slani pršut i dinja.
Osim što će lubenici dati neodoljivi slatkasto-slani okus, sol će zapravo dodatno naglasiti slatkoću lubenice, zbog koje ćete voćnu kraljica ljeta još više zavoljeti.
Lubenica nije jedina namirnica čiji se okus pojačava dodavanjem soli – i biljne čajeve preporučljivo je začiniti s malo soli.
Izdvojeno
-
Objavljena je monografija Kulturni krajolik Biokova. Reciklaže u kršu autora Silvie Bekavac i Željka Miletića u suizdanju Sveučilišta u Zadru i Javne ustanove „Park prirode Biokovo“.
-
Zatajivanje srca naziva se najčešćom zloćudnom bolešću današnjice. Usporedba sa zloćudnim bolestima proizlazi iz činjenice da je od postavljanja dijagnoze smrtnost od ove bolesti 50% unutar pet godina.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Cilj ih je podučiti arheološkim metodama i pristupima u izučavanju arhitekture koja se sačuvala u visini. Kao idealan lokalitet odabran je benediktinski samostan sv. Kuzme i Damjana.
Reci što misliš!