#isprobajte
Donosimo vam recept za džin-tonik s jagodama
Sezonu jagoda sigurno ćete iskoristiti za razne deserte i kolače, ali zašto ne biste isprobali i džin-tonik s jagodama? Obožavatelji džin-tonika sigurno će uživati u ovoj osvježavajućoj ljetnoj verziji omiljenog pića
Sastojci za džin-tonik s jagodama:
60 ml hladnog sirupa od jagoda
60 ml džina
100 ml tonika
1 mala žličica soka od limete
listići mente ili grančica timijana za ukras
led
Sastojci za sirup od jagoda:
1 kg zrelih jagoda
500 ml vode
20 dag šećera
2 velike žlice limunova soka
Priprema sirupa:
Maknite peteljke s jagoda, operite ih, prerežite napola i stavite
u zdjelu za kuhanje. Ubacite unutra vodu i šećer te stavite
kuhati na srednju jačinu. Kada voda zavri, malo smanjite
temperaturu i ostavite da se lagano kuha 20 minuta, a potom
maknite sa štednjaka i pustite da se do kraja ohladi.
Uzmite cjediljku, obložite je slojem tanke gaze i stavite na širu
zdjelu. Procijedite jagode i sirup kroz nju, a zatim uzmite
gazu, skupite jagode i lagano zavrnite gazu kako biste iscijedili
još malo sirupa iz jagoda. Umiješajte limunov sok i zatim sirup
izlijte u staklenku. Čuvajte ga u frižideru maksimalno dva
tjedna.
Priprema džin-tonika:
Čašu do pola napunite ledom. Zatim preko njega prvo prelijte sirup od jagode, zatim džin i na kraju ulijte tonik. Dodajte malo soka od limete i po želji ukrasite mentom ili timijanom.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!