Lifestyle

mali trikovi

Kako sačuvati kruh svježim?

Kako sačuvati kruh svježim?
Zagolaj

Ako želite da vam kruh duže ostane svjež, potrebno je ga je čuvati na ispravna način

Kruh je postao nepoželjan jer, eto, sadrži gluten i bijelo brašno... govorimo, naravno, o bijelom kruhu kojeg i dalje kupuje najviše ljudi, većinom po navici. 

No, ako kupujete neke druge, zdravije varijante kruha nije nevažno kako ga spremiti i čuvati kako bi ga mogli jesti par dana. 

E pa sve takve ljude, evo par savjeta.

Bez vrećica i hladnjaka - plastične vrećice zadržavaju vlagu, što znači da će svježi, hrskavi kruh uskoro postati neprivlačno mekan i brzo će postati pljesniv. U hladnjaku će se dogoditi suprotno i niske temperature će uzrokovati sušenje kruha. Iznimka od ovog pravila je kruh kupljen u trgovini, prethodno narezan na ploške, koji se može čuvati u vrećici van hladnjaka 5-7 dana.

Kutija za kruh - ako volite domaći ili pekarski svježi kruh, a imate dovoljno prostora na kuhinjskom pultu, najbolje bi bilo da kupite kutiju za kruh koja će očuvati svježinu proizvoda, a kruh neće brzo poprimiti plijesan.

Zamotajte ga u krpu - ako je kruh pohranjen samo u papirnatoj vrećici, brzo će se osušiti. Zamotavanje svježeg kruha u platnenu salvetu ili kuhinjsku krpu, a zatim spremanje u papirnatu vrećicu spriječit će brzo sušenje.

Zamrzavanje - kruh možete spremiti u vrećicu, dobro ga zamotajte tako da ispustite sav zrak i potom ga stavite u zamrzivač. Unaprijed narezan kruh iz trgovine može se zamrznuti čvrsto zamotan u originalnom pakiranju. Smrznuti kruh treba pojesti unutar 3-4 mjeseca.

Ukratko, može se ako samo malo mislite na druge... tako da - napravite nešto.


Reci što misliš!