Lifestyle

BOLF WEBSHOP

Koje će muške jakne za prijelazno vrijeme pristajati većini stilova?

Koje će muške jakne za prijelazno vrijeme pristajati većini stilova?

Prijelazno razdoblje između godišnjih doba može biti poprilično promjenjivo. Ima dana kad nas sunce grije toliko da nam je dovoljna samo majica dugih rukava, a opet postoje dani kad lije kiša i kad žalimo što nismo odjenuli zimsku jaknu.

Čak ako i ponesemo zimsku jaknu ili kaput, vrlo vjerojatno ćemo zažaliti čim se opet pokaže sunce i bude nam vruće, a opet u laganoj ljetnoj kabanici mogli bismo se smrznuti. Pa što onda odjenuti, sigurno se pitate.

Odgovor je u naslovu ovoga teksta – treba vam jakna za prijelazno razdoblje. Ona možda ne može stati na kraj prevrtljivom vremenu, ali može riješiti problem odijevanja.

Muška jakna za prijelazno vrijeme – koju odabrati?

Prošivena muška jakna idealno je rješenje za dane tijekom kojih su večeri i jutra hladni, a ostatak dana topao. Ona je lagana, a opet dovoljno topla i može se naći u toliko boja da će pristajati baš svakom muškarcu. Odlična ponuda muških prošivenih jakni nalazi se u Bolf webshopu, pa predlažemo da pogledate njihovu ponudu.

Zašto svaki muškarac mora imati bomber jaknu?

Bomber jakna toliko je bezvremenski komad odjeće da je jednostavno ne možete ne imati. To je moderna i svestrana jakna koja pristaje sportskim, ali i klasičnim modnim stilovima. 

Iako je to zapravo nekadašnja jakna vojnih pilota tijekom Prvog svjetskog rata, s vremenom je mijenjala svoj izgled kako su je počeli nositi muškarci koji nisu vezani uz avijaciju. Vrlo brzo ova je jakna preplavila cijeli svijet i ušla u modnu povijest kao neizostavan komad muške garderobe. Danas je ta klasična jakna dostupna u širokom rasponu stilova, krojeva i boja, a najčešće je pronalazimo izrađenu od umjetnog materijala s karakterističnim obilježjima – patentnim zatvaračem te rebrastim manžetama i porubom.

Bomber jakna najbolje izgleda kada se nosi na traperice, s običnom majicom ili duksericom, a dobro izgleda i kada je nosite i na hlače od odijela i s košuljom umjesto sakoa. Samo pripazite na obuću. Ona pristaje sportskoj obući, a suviše je komplicirano kombinirati je s cipelama koje biste inače obuli uz odijelo. 

Crna bomber jakna pristaje na crne hlače i crnu majicu i najjednostavnije ju je kombinirati jer se držite samo jedne boje. Tijekom toplijih dana možete je odjenuti i na crnu dolčevitu ako je i inače rado nosite. 

Idealna jakna za one koji vole boraviti u prirodi

Softshell jakna neizostavna je ako volite svoje slobodno vrijeme provoditi u prirodi. Koristi se kao odjeća pogodna za planinarenje, penjanje i boravak u prirodi tijekom promjenjivih vremenskih uvjeta. U njoj vam treba biti udobno, mora biti prozračna i lagana. Ispod nje ne morate nositi mnogo slojeva odjeće jer će ona održavati vašu tjelesnu temperaturu.

Ujedno će vas zaštititi od utjecaja kiše ili vjetra, što je jako bitno tijekom promjenjivog, nestabilnog vremena. Ovu jaknu ne morate nužno nositi samo tijekom boravka u prirodi, slobodno je odjenite svaki put kad ne znate hoće li se vrijeme promijeniti, a – budimo iskreni – proteklih godina takvih je situacija sve više kako se klima mijenja.

Nadamo se da su vam naši savjeti bili korisni, a sve jakne koje smo spomenuli možete pronaći u ponudi internetske trgovine Bolf.com.hr. Sigurni smo da ćete uživati u svojoj novoj jakni za prijelazno razdoblje.


Reci što misliš!