recept
Carski ručak
Ručak za cijelu obitelj.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 250 g mljevenog mesa
– 1 carska mješavina povrća
– 1 glavica luka
– 3 jaja
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– začini po želji
– mozzarella
Priprema:
Izdinstajte mljeveno meso s lukom i začinima.
Carsku mješavinu samo prokuhajte i procijedite.
Osim ove mješavine, možete dodati i drugo povrće, patlidžan ili tikvice, po želji.
Meso i carsku mješavinu stavite u vatrostalnu posudu i prelijte mješavinom jaja i vrhnja.
Na kraju dodajte mozzarellu narezanu na kolutove.
Stavite da se peče 20 minuta na 220 stupnjeva.
Poslužite uz sezonsku salatu.
Izdvojeno
-
Joško Čagalj Jole, omiljeni splitski pjevač poznat po energičnim nastupima i zaraznom veselju, ponovno će razveseliti Zadrane na Adventu.
-
Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u petak u Zagrebu da Hrvatska želi da proces dijaloga između Kosova i Srbije dovede do normalizacije odnosa i međusobnog priznanja, no njegov kosovski kolega Albin Kurti je kazao da je za to potrebna "normalna Srbija", koja trenutno nije "demokratska".
-
„Kao što pomorci, boreći se s valovima, brodom sigurno uplove u porat, tako i CTG aparat, koristeći ultrazvučne valove, pomaže pri sigurnom porodu“; tako je ravnatelj Pomorske škole Zadar, Marin Perinić, sasvim lijepo dočarao još jednu u nizu donacija svoje škole usmjerene prema Općoj bolnici Zadar, točnije Službi za ginekologiju i opstetriciju.
-
Čovjek je ključ uspjeha u turizmu - poruka je akcije "Nasmiješeno sunce" kojom su nagrađeni najuspješniji u ostvarenju protekle turističke sezone.
Reci što misliš!